Canvi de líder a la categoria Preferent, ho torna esser l’equip d’Es Castell

Escacs-categoria Preferent
Compartir

A la darrera ronda de la primera fase de la categoria Preferent hi havia molta cosa en joc ja que hi havia enfrontaments directes entre els principals candidats i estava pendent d’atorgar qui jugaria finalment en el grup del títol en la segona fase de la competició.

Exemple de l’emoció d’ahir es va reflexa en el matx entre Los Boscos i Alaior Es Mercadal a on en els quatre taulers quan es duia més de tres hores no hi havia cap partida decidida. El resultat final va esser d’empat a 2 amb les importants victòries den Joan Salord i Lluc Bimbo. D’aquesta forma, l’equip Alaior Es Mercadal va aconseguir quedar classificat en tercer lloc amb 8 punts, relegant a l’equip de Ciutadella en el segon lloc amb 11 punts.

Aprofitant la travelada del Boscos, Es Castell A amb la victòria per 3 a 1 davant el Ferreries recupera el liderat que havia perdut la setmana anterior amb 12 punts, havent-se classificat en quart lloc l’equip del Ferreries amb 8 punts. 

I el Cercle B finalment s’haurà de conformar en jugar la fase de consolació ja que ahir a la seva visita amb el Castell B, va perdre 2’5 a 1’5 i el Cercle C va guanyar 4 a 0 en el Sant Lluis A.

Així que ja tenim definits el grup títol, Es Castell A Boscos Alaior-Es Mercadal i Ferreries, a on aquests dos darrers equips poden esser els jutges amb la lluita frec a frec dels altres dos equips.

Els enfrontaments de la primera ronda són els següents:

Grup Títol:

  • Es Castell A – Ferreries
  • Alaior-Es Mercadal A – Los Boscos

Grup Consolació:

  • Sant Lluis A – Cercle B
  • Es Castell B – Cercle C

A la categoria de Primera, nova victòria del Castell C davant el seu principal perseguidor Cercle D per 2’5 a 1’5 a on la diferència es situa a 5 punts, pel que podem dir que ja és quasi campió virtual a manca de 3 rondes per la finalització. I el Sant Lluis B va guanyar de forma clara per 3’5 a 0’5 davant l’Alaior-Es Mercadal B.

Els enllaços a Chess-results per veure tota la informació de tots aquests tornejos són els següents:

Categoria Preferent: http://chess-results.com/tnr713342.aspx?lan=2

Categoria Primera: http://chess-results.com/tnr713343.aspx?lan=2

En el torneig escolar dels divendres capvespres, ja hem travessat l’equador de la competició i els principals favorits ja copen les primeres places i havent moltes similituds a ambdues categories.

A Sub-16, Martin Krauchi i Jana Moll es situen líders amb 4 punts, avantatjant ja en un punt a 7 jugadors, pel que l’enfrontament de la propera ronda entre ells serà decisori per la taula classificatòria.

A Sub-10, Lluc Pons i Iker Torres es situen líders amb 4 punts, avantatjant ja en un punt a 5 jugadors, pel que l’enfrontament de la propera ronda entre ells serà decisori per la taula classificatòria.

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

Campionat Sub-16: http://chess-results.com/tnr722580.aspx?lan=2&art=0

Campionat Sub-10: http://chess-results.com/tnr722577.aspx?lan=2&art=0

Com sempre, hem de destacar el comportament exquisit que tenen els 60 jugadors de Menorca i agrair a les famílies que debuten en la competició la predisposició a tot el nostre joc.

Recordar que per la propera ronda de divendres 10 de març canviem de seu de joc, jugaren a Alaior en el Centre Cultural (Plaça Constitució 2) i així es mantindrà aquest lloc fins l’acabament del campionat.

A les distintes activitats d’escacs celebrades a Mallorca dins el marc del Dia de les Illes Balears, tot sol es desplaçaren 3 jugadors de Menorca ja que el dia, l’hora i el lloc no era els més adequats per poder-ho fer. Així hi tot, els resultats de tots ells va esser excel·lent:

-Martin Krauchi va esser un dels jugadors que es va enfrontar a la WGM Monica Calzetta, a les simultànies que va donar a la Plaça Major de Mallorca, aconseguint aquest escolar la única victòria entre tots els participants que va jugar l’escaquista olímpica set vegades campiona d’Espanya.

-Lluc Bimbo, menorquí d’adopció per aquesta temporada, va resultar el campió del Torneig Masnou a 5 minuts.

-Joan Cubas, a Manacor va resultar campió de Balears d’Escacs Ràpid (10 minuts més 5 segons d’increment) amb 6,5 punts, tot sol havent cedit unes taules enfront a Sebastia Massanet en tot aquest campionat. Es pot consultar a http://chess-results.com/tnr735297.aspx?lan=2 la classificació final i resultats de les 7 rondes disputades.

Com que el mes de març ja ha començat, ja s’han publicat les llistes d’Elo tant a la FIDE como a la FEDA.

Per últim, recordar que el mes d’abril del 6 al 9 i ha els campionats de Balears en categoria absoluta i d’aficionats que es realitzaren a l’Hotel Gran Sagitario de Ciutadella. Les inscripcions a ambos tornejos ja estan obertes, havent 3 places pels jugadors de major elo pel campionat absolut, essent la data límit per l’absolut dia 10 de març i pel d’aficionats dia 4 abril. La recomanació, com sempre, és no deixar les inscripcions a darrera hora a fi de col·laborar amb la correcta organització dels mateixos.

Informació del d’aficionats a: https://www.fbescacs.com/ca/campionat-de-balears-d-aficionats-2023.3298.3298.php

Informació de l’absolut a : https://www.fbescacs.com/ca/campionat-de-balears-individual-2023.3297.3297.php

Informa:Llorenç Cardona Capó/Delegat de Menorca d’Escacs

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*