Compartir

L’expedició balear parteix de San Fernando (Cadis) amb un gran regust de boca després d’una altra bona participació en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Mini. Ambdós combinats illencs aconseguiren classificar pel quadre de quarts de final amb els vuit millors equips del torneig i només Catalunya els va apartar de la lluita per les medalles. Finalment, la selecció femenina va acabar en sisena posició, mentre que la masculina ho faria en vuitè lloc.

Les Illes Balears s’estan acostumant a estar entre les millors seleccions del país i en aquest campionat mini ha classificat als seus dos conjunts entre els vuits primers i d’aquesta manera, cinc de les sis seleccions balears d’aquesta temporada han estat al quadre final pel títol. La selecció mini femenina ho aconseguia després d’una primera fase en què sumà dues victòries contra Aragó i Cantàbria i l’única derrota patida enfront de la Comunitat de Madrid. Als quarts de final no podrien superar a Catalunya i haurien de lluitar per una cinquena plaça que a prop va estar d’arribar després de vèncer a Astúries en el següent xoc, però en el definitiu partit Castella i Lleó aconseguiria imposar-se.

En el cas de la selecció masculina, la classificació per quarts de final arribaria després d’aconseguir dues victòries en els dos partits de la primera fase contra Regió de Múrcia i Castella i Lleó. El botxí a quarts de final també va ser la potent Catalunya i Balears passaria al quadre per la cinquena plaça. En el primer encreuament no aconseguiria superar a Canàries per un sol punt i en el darrer caurien enfront d’Aragó per acabar en vuitena plaça. Al marge dels resultats, els joves jugadors i jugadores que varen representar la nostra comunitat varen poder gaudir de la seva primera gran experiència competitiva en el món del bàsquet en un ambient festiu i ple d’aprenentatge per anar omplint la seva motxilla vital a nivell esportiu i personal.

A més del gran paper sobre la pista, Balears també va destacar a les graderies en una mostra d’esportivitat i valors amb l’animació que va ser liderada per un Víctor Uwagba que va fer vibrar a tots els familiars presents a San Fernando amb màxim respecte cap a l’estament arbitral i competidors. La representació arbitral de les Illes Balears també va ser positiva amb la participació de Miquel Perelló i Pau Vinent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *