Lliga Balear d'Escacs
Compartir

Entre el CECA I l’Agora Megaescacs i domini del Castell A Menorca

Després d’haver-se disputat la quarta ronda de la lliga Balear, segueix el frec a frec entre el Cercle Artístic de Ciutadella i l’Agora Megaescacs, pel que es preveu que l’enfrontament que es produirà a la setena ronda de la primera fase pot esser crucial pel que pugui passar a la segona fase, ja que s’ha de tenir en compte que s’acumulen els punts obtingut en la primera fase. Ahir dissabte el CECA es va imposar en el seu matx enfront a Son Dameto per 3’5 a 1’5 i l’Agora va guanyar per 4 a 1 en els Reis i Dames.

Ambos comanden la classificació amb 8 punts i ja els tercers classificats, Son Dameto i Mallorca-Isolani estàn a 4 punts.

La pròxima jornada l’equip Mallorca-Isolani, que fins aquests moment no ha demostrat tot el seu potencial, es desplaça a Ciutadella per enfrontar-se el CECA i l’Agora també té un matx complicat enfront al Ca’n Tiu Sa Dragonera.

A la lliga insular menorquina, a la categoria Preferent, nova contundent victòria per 3’5 a 0’5 del primer d’Es Castell enfront a l’equip Alaior-Es Mercadal, encara que el resultat final no demostra la igualtat que hi va haver en tot el matx, però ja sabem que el que compta és el final i no com ha transcorregut.

En els altres tres enfrontaments, es varen produir el mateix resultat per 2’5 a 1’5: Los Boscos  enfront a l’equip B d’Es Castell, Ferreries davant el CECA C i el CECA B contra Sant Lluis A.

Encapçala la classificació el Castell A amb 8 punts, Los Boscos amb 6 i amb 5 ens trobem a CECA B i el Ferreries.

A la categoria de Primera, l’equip d’Alaior-Es Mercadal va aconseguir frenar a l’equip C d’Es Castell ja que en el seu matx d’ahir varen empatar 2 a 2 amb la important victòria den Joan Saura i les taules aconseguides per n’Adria i en Nando Florit. A l’altre matx d’aquesta quarta jornada, victòria per 4 a 0 de l’equip B del Sant Lluis enfront a el Castell D.

Encapçala la classificació el Castell C amb 7 punts, perseguit pels Sant Lluis B i el CECA D amb 4 punts.

I a nivell federatiu, avui matí a l’assemblea extraordinària, ha sortit una nova Junta Gestora encapçalada per en Joan Cerrato, cosa que és d’agrair que en aquests complicats moments que vivim a nivell federatiu hi hagi hagut una persona que tingui el coratge de fer la passa endavant. Dins aquesta junta que es formarà per un període de dos anys, hi estaran presents els actuals delegats de Menorca i d’Eivissa-Formentera.

Des de Menorca, volem agrair a en Sebastia Massanet i a tota la seva Junta Directiva, la seva dedicació i la feina que si l’ha deixat fer durant aquest dos anys. I demanen que a partir d’ara i pel bé des escacs de Balears, hi hagi una unitat en tot els sentits.

Per tant, el camí que tenim traçat a Menorca no l’hem de perdre mai, en tot cas, millorar-lo i així estem fent feina tots els clubs i la pròpia Delegació.

Amb l’inici de la competició escolar a Menorca, que serà protagonista d’una crònica especial, a dia d’avui hi ha 138 federats.

I com que tot està ben llançat ja podem pensar en els propers campionats de Balears que es realitzaren:

  • –          Campionat de parelles mixtes que es jugarà a Manacor el 26 de febrer, podent demanar una subvenció pel viatge interilles , sent el darrer dia per sol·licitar demà dilluns dia 6 de febrer (activitat dins el marc del dia de les Illes Balears).
  • –          Campionat de Balears d’Escacs Ràpid que també es celebrarà a Manacor el dia 1 de març (activitat dins el marc del dia de les Illes Balears).
  • –          Campionat Absolut i el d’Aficionats del 6 al 9 d’abril que es farà a Ciutadella, a l’hotel Gran Sagitario, organitzat per Chess Menorca.
  • –          Campionat  de categories (juvenil, veterans i femení) del 28 al 30 d’abril a Mallorca.
  • –          Campionat amb edat Escolar del 5 al 7 de Maig a Mallorca.

Tota la informació dels mateixos estan o estaran publicats a la pàgina web de la Federació Balear https://www.fbescacs.com/ca/

Per últim dir, que ja s’ha publicat la llista d’elo Fide del mes de febrer, havent-se computat els campionats que estan en joc en aquests moments, Lliga Balear i campionat insular per equips i el de categories que ja ha finalitzat.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat de Menorca d’Escacs

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *