Domini inicial del Centre Cultural d’Es Castell d’Escacs a ambdues categories

Partides d'escacs
Compartir

A la lliga Balear, victòria contundent del Cercle Artístic de Ciutadella enfront a l’equip de Manacor de Reis i Dames per 4’5 a 0’5, el que el reafirma que, com no podia esser de menys, hi estan per fer coses rellevants.

Amb aquest triomf es situen líders de la competició, empatats amb el fort equip de l’Agora Megaescacs.

La pròxima setmana jugaren a casa contra l’equip mallorquí de La Balanguera que encara no ha puntuat en les dues primeres jornades disputades.

I a Menorca, després d’haver-se disputat dos rondes del campionat de per equips, el Centre Cultural d’Es Castell amb el seu primer equip és l’únic líder a la categoria de Preferent i el seu homònim de l’equip C ho és a Primera.

A Preferent, l’equip d’Es Castell va guanyar per la mínima (2’5 a 1’5) a la seva visita contra el Cercle Artístic B, fent bona la única victòria del matx den Pere Gomila damunt en Joan Mercadal.

Els altres resultats també varen esser per la mínima, del Ferreries enfront el Sant Lluis i del Cercle C davant Los Boscos (sorpresa de la jornada), a excepció de la contundent victòria de l’equip Alaior – Es Mercadal per 0 a 4 enfront el jove segon equip d’Es Castell, que té com objectiu bregar a joves jugadors a l’exigent categoria de Preferent.

A Primera, l’equip C d’Es Castell també va guanyar per la mínima (2’5 a 1’5) en el matx davant el Cercle Artístic D i victòria del Sant Lluis per 3 a 1 davant el segon equip d’Alaior – Es Mercadal.

El que estem veient és que hi ha jugadors que disputen el campionat per equips que encara duen l’embranzida del campionat de categories a on resultaren campions de les seves competicions (Guillem Coll, Pere Gomila i Pau Coll).

Els enllaços a Chess-results per veure tota la informació són els següents:

Lliga Balear: http://chess-results.com/tnr716613.aspx?lan=2

Categoria Preferent: http://chess-results.com/tnr713342.aspx?lan=2

Categoria Primera: http://chess-results.com/tnr713343.aspx?lan=2

A les Illes Balears hi ha una absència important d’escaquista que no disputa la Lliga Balear ja que en Joan Cubas enguany ha trobat millor fer el binomi turisme i escacs ja que està disputant per equips  a la categoria de Preferent de la lliga de Biscaia amb el primer equip del Getxo, a on ahir va debutar a la segona jornada amb victòria tant a nivell particular com a nivell del seu nou equip (3 a 1 davant el Ortuella A). Haurem de seguir les seves evolucions ja que aquest equip de Getxo hi ha un altre jugador que quasi podem considerar-lo com a menorquí, n’Enrique Umaran, el qual el saludem. A l’únic espai web a on he trobat informació és en el següent blog d’Alex Rodríguez: https://alexakechess.blogspot.com/2023/01/2-ronda-de-la-liga-vizcaina-de-ajedrez.html?m=1

Ja tenim les primeres inscripcions, vint jugadors, pel campionat escolar de Menorca que com vàrem dir comença el divendres dia 3 de febrer, esperant que augmenti aquesta setmana. Recordeu, es poden tramitar les inscripcions fins el dimarts dia 31 de gener  a les 20:00 a l’email llorenscardona@hotmail.com ó per WhattsApp al nombre 620173452.

Llorenç Cardona Capó/ Delegat de Menorca d’escacs

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*