Pase d’esperò: La Torxa ja tira Milles!!

Caratula Pase despero
Compartir

Milions i milions d’espectadors abstrets, amb els ulls clavats en les imatges del grapat de sobrehumans que en aquell moment son els mes ràpids de l’Orbe. Els 9 homes amb parsimònia situen els peus en els tacs per prendre impuls, les mans enterra recolzant el pes sobre les puntes dels dits, la tensió arriba al clímax. Sona el senyal acústic, en retirar les mans de la superfície del tartán tot el cos es posa en acció i s’encadena l’acceleració, seran menys de 10”, es la prova reina de les olimpíades!

Atletisme

La decisió de no cancel·lar els Jocs va ser anunciada fa uns dies per la ministra nipona. Per tant els aficionats als esports ens deixarem endur per les emocions i viurem extasiats el mes gran esdeveniment esportiu que es celebra sobre tota la
faç de la terra.

Açò si, el poc públic assistent serà japonès. Els estrangers, inclosos els 600.000 que tenien una entrada, s’hauran de
conformar amb presenciar les competicions per l’ampli ventall de retransmissions televisives.

Ja remot tot el cerimonial va començar el passat 12 de Març de 2020, en les runes del Temple de Here a l’Antiga Olímpia, amb l’encesa pels raus del sol de la flama, que durant un any ha estat custodiada a Tokio. Les futbolistes guanyadores del Mundial 2011 han fet ara els primers relleus i 10.000 corredors la donaran de mà en mà per tot el país asiàtic.

Es evident que el primer deure dels organitzadors es vetllar per la salut tan de la població local –Tokio es l’àrea metropolitana mes poblada del Món-, com la dels participants. El vicepresident del COI J.A.Samaranch Salisachs remarca que “la vacuna serà clau per garantir la seguretat dels esportistes” i que “totes les mesures estan preparades”.

En les Olimpíades tots els nombres son a punta pala. El poble japonès serà amable amfitrió d’ 11.000 esportistes, prop de 5000 entrenadors i directius, mes de 20.000 periodistes, als que hem d’afegir uns 60.000 voluntaris. Una autèntica gernació.

Difícil serà que amb tota aquesta desmesura no hi hagi situacions de risc. Per tant, el component festiu tan lligat als Jocs,
amb un programa cultural i musical paral·lel en tota la ciutat sèu, queda absolutament descartat. Els de Tokio seran sobris, res de fer llarg amb cerimònies i resplendor.

Sempre he admirat als atletes olímpics. Superar el resultat dels adversaris es un art que requereix llargs cicles d’exigent
preparació. En aquest aspecte la suspensió del 2020 ha estat desestabilitzadora, ja que han hagut de refer els plans
d’entrenament, per arribar en plenitud de forma a la competició mes important de la seva vida.

Per altra part, molts atletes son mil euristes i com un sector mes de la societat han patit estretors econòmiques, atès que el seu sosteniment depèn de patrocinis. Per açò mes de 400 esportistes i tècnics van respirar alleujats quan van saber que rebran de les institucions el pla de beques i ajudes per a la seva preparació.

També venen mesos extraordinaris pels futbolers. El Juny Euro Copa i el Juliol la Copa Amèrica. En definitiva un estiu gloriós!

Ferran Andreu. Entrenador

Article publicat a n’Es Diari

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*