Compartir

Llorenç Cardona Capó/Delegat Escacs Menorca – Ciutadella

Ciutadella va donar el tret de sortida a la VIII Circuit Blitz Illa de Menorca amb el seu XXV Torneig Nou de Juliol, amb una organització perfecte del club organitzador, Cercle Artístic de Ciutadella.

Agrair a tot l’equip del Cercle Artístic de Ciutadella la predisposició a mantenir ben viu aquest torneig i en especial en el seu President Santi Gomila i a l’àrbitre del torneig Miquel Martí.

Les previsions inicials que teníem de nombre de participants va superar totes les expectatives ja que ens vàrem reunir 70 jugadors/es (29 categoria absoluta, 37 d’escolar i 4 pares/mares/familiars). Així que per tot l’estiu, des de la delegació menorquina, bé ens podem preparar a nivell organitzatiu ja que aquesta participació no és una tasca fàcil, però alhora ens alegra aquest interès pel nostre esport.

A la categoria absoluta, domini quasi aclaparador pel jugador Joan Cubas (CECA) que després de les nou rondes va totalitzar 8’5 punts. Segur que en algun moment devia haver patit en alguna partida perquè el nivell del seus adversaris era elevat. El segon lloc, va esser per la seva companya de club, la jugadora femenina Lidia Comellas amb 7,5 punts i el tercer lloc, i l’únic jugador que va aconseguir entaular amb en Joan, va esser també del Cercle, Doro Gomila amb 7 punts.

Els primers en categoria sub-1900 foren Joan Salord, Joan Pons (CE Ferreries) i Jana Moll, amb 6 i 5,5 punts respectivament (quart, cinquè i sexta a la classificació).

I a on varen tenir el boom de jugadors/es va esser a la categoria escolar, fet que ens satisfà, però el mateix temps hem de treballar amb ells amb tasques de formació per treure’ls alguns defectes com moltes jugades il·legals, no saber fer mats senzills, jugar amb més calma, saber amb quina mà han de prémer el rellotge, …

Aquí igual que va passar a l’altre categoria, victòria aclaparadora pel jugador toledà de vuit anys Rodrigo Diaz amb 8’5 punts, el qual vàrem aprofitar per acomiadar-nos d’ell ja que torna a la península després de gaudir de les vacances i dels escacs menorquins. El varen perseguir, el jugador de Sant Lluis Sergi Pons amb 8 punts i per la jugadora ferrerienca Marian Piedrabuena amb 7 punts, segon i tercera classificada. A destacar les actuacions dels jugadors d’Alaior Lluc Villena, Eric Pons, Gabi Devigo i Jordi Sans.

Així que tots els jugadors/es que varen copar el pòdium final varen rebre dels representants de l’Ajuntament de Ciutadella, les corresponents medalles d’or, plata i bronze, fet que enguany té més importància aquests obsequis ja que estem davant un any olímpic.

Com és habitual el torneig es va celebrar pel sistema suís a 9 rondes amb partides de 4 minuts amb dos segons d’increment per jugada.

Per veure tots els resultats es pot consultar:

Categoria Absoluta: https://chess-results.com/tnr966353.aspx?lan=2

Categoria Escolar:  https://chess-results.com/tnr966368.aspx?lan=2

A la pàgina del Facebook i de l’instagram d’Escacs Menorca hi ha reportatge fotogràfic del que vàrem viure ahir capvespre a Ciutadella.

A més, vàrem fer una prova experimental amb el primer torneig paral·lel de familiars acompanyants de jugadors a on es varen inscriure 4 jugadors/es, encara que per la multitud de participants a les altres dues categories, no vaig poder dedicar la suficient atenció. Varen jugar sistema lliga a 4 rondes amb victòria final per Julio Alonso.

Ara la pròxima prova del circuit serà diumenge dia 28 de juliol a les 17:00 a Es Castell, Torneig Sant Jaumet, a on ja tenim obertes les inscripcions a menorca@fbescacs.com ó missatge al mòbil 620173452.

D’on ens arriben fresques i bones notícies és des del  XLIII Open Internacional Villa de Benasque a on a la tercera ronda d’avui capvespre en Martin Krauchi (CECA) ha aconseguit en peces negres entaular davant el gran mestre israelià Dan Zoler, pel que dur 2’5 punts després de les 3 primeres partides disputades. I en Nando Florit (Penya Alfil d’Es Mercadal) ha aconseguit el seu primer punt davant un jugador que el superava amb més de 230 punts d’elo fide. I un altre representant de les nostres illes, el jugador mallorquí Pablo Aguado ha aconseguit en peces negres entaular davant el gran mestre espanyol Jaime Santos Latosa (amb aquest nou èxit den Pablo reafirma el seu bon moment de forma per la victòria aconseguida fa unes setmanes anteriors en una partida simultània davant el excampió mundial Veselin Topalov). Per seguir l’evolució d’aquest torneig ho podem fer des de https://chess-results.com/tnr936740.aspx?lan=2 i des del portal www.chess.com amb partides en directe.

A Salobrenya a la competició nacional sub-10 (https://info64.org/campeonato-de-espana-sub-10-2024), els nostres representants, Marc Piedrabuena (CE Ferreries), Lluc Pons i Laura Rodríguez (CC Alaior), varen arrencar tard i han obtingut 3, 3’5 i 3 punts, respectivament, no podent entrar dins els primers 100 classificats. El que ningú els treu és la experiència viscuda i les noves amistats que han fet amb altres jugadors de Balears presents en aquesta competició.

Ara agafen el relleu els jugadors sub-12 (https://info64.org/campeonato-de-espana-sub-12-2024), Marian Piedrabuena, Aina Cardona, Eric Ingelmo i Iker Torres que disputen a partir de demà dilluns i fins dissabte el seu campionat nacional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *