Compartir

Aquest cap de setmana del 10 al 12 de Maig a Mallorca, a l’ hotel Alua Leo de Can Pastilla s’han celebrat les finals del Campionats de Balears en edat escolar Sub-16 Sub-14 i Sub-12 amb representació de totes les illes, essent organitzat pel Govern de les Illes Balears des de la Conselleria d’Afers Socials I Esport, comptant amb l’ajuda de la pròpia Federació Balear d’Escacs.

Els 3 tornejos, un per categoria, s’han disputat a 6 rondes amb partides 60 minuts amb increment de 30 segons per jugada.

Des de la delegació menorquina estem molt contents de com ha anat i si haguéssim de valorar-ho, podem dir de que hem tret un notable alt ja que les 5 medalles que s’han aconseguit ben be ho demostren. La qüestió és seguir i continua amb la feina dels darrers anys (any 2021 4, any 2022 3 i any 2023 6 medalles). Fins i tot, si volguéssim esser un poc més ambiciosos, a la darrera ronda es varen escapar alguna que altre medalla, però ens podem sentir més que orgullosos dels nostres jugadors/es en edat escolar.

Abans de comentar les notes finals, he d’agrair en nom meu i de les famílies dels jugadors/es, la feina del director tècnic de la Delegació, David Pons, així com a n’Oriol Masip i a Joan Cubas a on tots tres han estat presents aquest cap de setmana Mallorca, donant tots els seus millors consells tècnics per preparar i analitzar les partides a l’hotel de concentració. Més que mai el sentiment d’EQUIP DE MENORCA es sent reflectit amb aquest trio d’asos. I tampoc, en vull oblidar de la feina que es fan en els clubs que és el motor perquè tot aquest engranatge funcioni a la perfecció.

Anem a repassar aquests nous èxits:

Sub-16 (12 participants): en Joan Salord (CECA) va fer 3’5 punts (quint classificat) es va quedar a mig punt del pòdium final i en totes les partides va lluitar de forma encomiable i amb un poc de “sort” hagués pogut obtenir millor resultat en el seu darrer any d’edat escolar. I en quan a la representant femenina, Anna Coll (CE Ferreries) obtenir 2 punts (dècima classificada a l’absoluta i quarta femenina), lluitant fins a la darrera partida per pujar en el pòdium femení.

Sub-14 (20 participants): podem catalogar que va esser la competició més renyida de les 3 ja que l’emoció es va palpar fins a la darrera jugada de la darrera ronda ja que amb 5 punts finals arribaren 3 jugadors, desfent-se l’embolic pel segon sistema de desempat. En aquest cas, el primer classificat i medalla d’or va recaure amb el fort jugador mallorquí i actual campió d’Espanya Sub-12, en Pau Marin. Els nostres representants li varen posar molt difícil aquesta nova conquesta ja que empats a ell, arribaren Martin Krauchi (CECA) medalla de plata i Adria Torrent (CC Es Castell) medalla de bronze, segon i tercer classificat respectivament, destacant la victòria aconseguida per aquest darrer jugador a la quinta ronda enfront a en Pau Marin.
A aquesta categoria també hem de destacar l’actuació den Pau Genestar (CECA) quart classificat amb 4 punts, lluitant a totes les partides, sobre tot a la segona ronda davant també en Pau Marin, Dani Garcia (CC Es Castell) sext classificat amb 3’5 punts, sèptim classificat amb 3 punts per Roger Arguimbau (CECA). Per tant, cinc de les 7 primeres places les ocuparen els nostres representants.

I la sorpresa agradable d’aquesta categoria, va esser la nostre representant femenina, la jugadora Noa Permanyer (CC Alaior) amb 2’5 punts assolir medalla de bronze com a tercera classificada, mostrant molta dosis de combativitat, prova d’això són les 3 taules i només havent perdut dues partides. En resum, gran torneig per aquesta jugadora.

Sub-12 (12 participants): Iker Torres (CECA) amb 4 punts va aconseguir medalla de bronze com a tercer classificat, que amb un poc més de concentració, hagués pogut lluitar per a cotes superiors ja que té talent per demostrar-ho.
Aina Cardona (CE Ferreries), va aconseguir uns meritoris 2 punts i quedant com a quarta classificada femenina.

I hem deixat pel final, la millor nota i aquesta és la medalla d’or obtinguda per la jugadora Marian Piedrabuena (CE Ferreries) com a primera classificada femenina i quarta a la classificació absoluta amb 3’5 punts finals. Aquest fet ens alegra molt que sigui una femenina que hagi obtingut el millor premi de tots els nostres jugadors.

Tots ells han aconseguit agafar molta més experiència que a més dels resultats finals, és un dels objectius primordials d’aquests campionat autonòmics per després competir a altres proves nacionals.

Per tant, enhorabona a tots els nostres representants i sobre tot en els nous medallistes (1 or, 1 plata i 3 bronzes): Marian Piedrabuena, Martin Krauchi, Noa Permanyer, Adria Torrent e Iker Torres. I el que és segur es que tots ells recordareu en el futur l’experiència viscuda amb els 3 dies de competició.

Es poden veure tots els resultats, ronda a ronda en els següents enllaços:
Sub-16: https://chess-results.com/tnr915555.aspx?lan=2&art=0
Sub-14: https://chess-results.com/tnr915559.aspx?lan=2&art=0
Sub-12: https://chess-results.com/tnr915562.aspx?lan=2&art=0

Com a resum final, 12 medalles per Mallorca, 5 per Menorca i 1 per Eivissa.

Amb aquest resultat, en Martin Krauchi s’ha guanyat el dret de poder representar a les Illes Balears a la competició nacional de la selecció autonòmica en edat cadet que es disputarà del 20 al 23 de juny a Roqueta de Mar (Almeria).

Toca acomiadar a la seva edat escolar sub-16 a en Joan Salord (CECA), bon escaquista i millor persona que comença una altre època on segur que guardarà grans records de les vivències i resultats d’aquesta etapa que acaben, marcant-se altres objectius.

En els propers dies, hi haurà a la pàgina del Facebook i d’instagram, imatges de l’experiència viscuda.

A banda del resultats, com a resum final es pot dir que ha estat una altre gran experiència de bona convivència la viscuda pels nostres escolars.

Per tant, la delegació menorquina està molt satisfeta dels resultats obtinguts i aquests nous èxits no han d’amagar que hem de seguir fent feina per aconseguir nous reptes.

Informa: Llorenç Cardona Capó – Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *