Compartir

Comença l’Open Chess Menorca

Des del divendres fins ahir diumenge s’han disputat a l’hotel Sethotels de Ciutadella el Campionat Absolut de Balears, el Femení absolut i el sub-18.

En total, hi han participat 25 jugadors/es amb totes les illes representades. Alguns jugadors/es s’havien guanyat la seva participació provinent dels campionats insulars i altres, com que hi ha places vacants, la organització ha ofert les altres places, quedant malauradament 7 places sense cobrir.

L’organització ha anat a càrrec de l’Associació Chess Menorca (amb en David Pons i n’Oriol Masip el capdavant) i de la pròpia Federació Balear d’Escacs, amb el President Joan Cerrato, present en el torneig.

A la categoria absoluta (14 participants), la nostra representació menorquina (Marc Balague, Santi Marques, Doro Gomila, Joan Moll, Joan Cubas, Joan Ponseti, Pau Coll i Joan Salord) han jugat en línies generals un gran campionat, però aquest cop ens hem tingut que conformar amb el tercer lloc del jugador ferrerienc Pau Coll amb 3,5 punts (guanyant 72,8 punts d’elo), havent perdut només amb el guanyador final, el jugador eivissenc Adria Mari Copa. En segon lloc, ha quedat el jugador mallorquí Pablo Aguado amb la mateixa puntuació de 3,5 punts que en Pau però en millor desempat.

A la categoria femenina, les nostres jugadores (Lidia Comellas, Jana Moll, Maria Triay i Noa Permanyer) han fet bones partides i els resultats finals així ho demostren. Lidia Comellas en 4 punts finals ha quedat segona classificada de la categoria absoluta i na Jana Moll amb 3,5 punts, ha quedat tercera classificada de la categoria Sub-18 i quarta a l’absoluta.

La campiona absoluta i també campiona sub-18 ha estat Marta Antich de Mallorca amb 4 punts. I na Cristina Sureda ha quedat tercera a l’absoluta i segona a la sub-18.

Així que una altre experiència viscuda per tots aquets jugadors/es aquest cap de setmana de competició d’alt nivell a on hi ha hagut molta igualtat entre tots ells/es.

Per veure tota la informació dels campionats anteriors es pot consultar:

-Balears Absolut: https://chess-results.com/tnr915178.aspx?lan=2

-Balears Femení i Sub-18: https://chess-results.com/tnr915177.aspx?lan=2

A més, en David Pons, dissabte capvespre i diumenge matí ho va retransmetre en directe des del seu canal de Youtube (Davinin), analitzant les dues darreres rondes d’aquest emocionant competició autonòmica.

El que s’ha disputat aquests dies han estat els desempats per atorgar les darreres places en joc per anar a disputar del 10 al 12 de maig el campionat balear en edat escolar. Després d’unes sofertes partides de desempat, Iker Torres (CECA), Anna Coll (CE Ferreries) i Noa Permanyer (Alaior) han obtingut els bitllets per classificar-se per disputar el campionat balear. Altres jugadors/es que han quedat a la porta final, tot sol lis desitgem ànims i que segur tindran altres oportunitats per poder jugar aquesta competició autonòmica

Si amb va això no en teníem prou, aquests dies a Ciutadella, també sota l’organització de Chess Menorca, s’ha estat realitzant el Campus Presencial de la Fide per joves talents que compta amb dos prestigiosos entrenadors: els grans mestres Judith Polgar i Artur Yusupov. Hi hagut representació de 12 països amb la participació de 13 joves (5 femenines) i amb la representació balear de Pau Marin (Reis i Dames de Llevant de Mallorca) i Martin Krauchi (CECA).

I avui dimarts comença l’Open Internacional Chess Menorca a la seva tercera edició amb un total de 375 jugadors/es. Per tenir prou disponibilitat d’espai es jugarà a l’hotel MarSenses Paradise Club (seu principal) i a l’hotel Carema Beach Menorca (grup B), situats tots dos a Cala en Bosch de Ciutadella.

En el grup A hi ha inscrits 284 jugadors a on destaca la participació de 48 països, 33 jugadors provinents de la India, amb 179 jugadors que tenen titulació i entre ells 44 Grans Mestres.

El grup B hi ha 91 jugadors arribats de 19 països.

Com a novetat d’aquesta edició és que hi ha previst que els principals taulers de les rondes del dissabte juguin les seves partides a l’Ajuntament de Ciutadella.

La distribució de les rondes és la següents:

-dimarts 2 d’abril 18:00: ronda primera.

-dimecres 3 d’abril a les 10:00 i a les 17:00 ronda segona i tercera.

-dijous 4 d’abril a les 10:00 i a les 17:00 ronda quarta i quinta.

-divendres 5 d’abril a les 17:00 ronda sexta.

-dissabte 6 d’abril a les 10:00 i a les 17:00 ronda sèptima i octava.

-diumenge 7 d’abril a les 10:00 ronda novena.

Des de la delegació menorquina tot sol podem agrair a l’organitzador, Associació Chess Menorca, aquest esdeveniment que compta amb el suport econòmic de les primeres institucions menorquines (Consell Insular de Menorca i Ajuntament de Ciutadella) i de sponsors privats Solatio, Chessabble, Fide, Cototo, Balear Abogados, Balearia, Restaurant Cas Consol, Revista Peon de Rey, Ajedrez 21 i com no, de la pròpia Delegació Menorquina, de la Federació Balear d’Escacs i del Cercle Artístic de Ciutadella.

Per seguir tot el campionat es pot consultar:

-Grup A: https://chess-results.com/tnr819311.aspx?lan=2

-Grup B: https://chess-results.com/tnr819312.aspx?lan=2

A més hi ha prevista la retransmissió en directe de David Martinez (El Divis), Miguel Illescas i Michael Rahal a les seves plataformes habituals.

Haurem de seguir de ben a prop l’evolució dels nostres principals jugadors/es, encara que sabem que l’empresa és molt complicada. Però segur que algun ensurt s’emportaran els forts jugadors/es els quals s’enfrontaren, sabent que l’experiència i els moments viscuts seran els millors tresors que obtindran.

Amb tots aquests esdeveniments que tenim aquestes darreres setmanes, estem situant entre tots a Menorca dins el panorama mundial dels escacs i també promocionem la illa com a destí turístic de primer nivell: “Menorca illa dels escacs”.

Encara que avui a Menorca es celebra “el dia d’enganar” (tradició anglosaxona), tot el que hem dit per aquí és 100% creïble.

Informa: Llorenç Cardona Capó – Delegat Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *