Compartir

Celebrada la sèptima ronda i darrera del campionat per equips a on tot sol hi havia en joc, el títol menor de quedar classificat en segon lloc (subcampions) de cada categoria a on el Centre de Cultural d’Es Castell a Preferent i Centre Cultural i Esportiu Sant Lluis B a Primera han estat els “triomfadors” finals.

A Preferent, l’equip A d’Es Castell (subcampió final) va aconseguir empatar en el seu matx amb Cercle B i va aprofitar l’ajuda que li va fer el seu segon equip ja que va vèncer en el seu oponent el Ferreries davant Es Castell B. Així en resum d’aquesta categoria Preferent, campió Los Boscos sense conèixer cap derrota amb  13 punts, seguit per Es Castell A amb 10 i Ferreries A amb 9 punts.

A Primera, el Sant Lluis B (subcampió final) amb la seva visita davant l’Alaior-Es Mercadal va guanyar per 3 a 1 i arrabassant d’aquesta forma el subcampionat a aquest equip que l’avantatjava a la taula classificatòria. Així en resum d’aquesta categoria de Primera, campió destacat Es Castell C amb ple de victòries amb 14 punts, seguit pel Sant Lluis B amb 10 punts i Alaior-Es Mercadal amb 9 punts.

Per tant des de la delegació, hi ha que donar l’enhorabona a tots els clubs i jugadors per la competició realitzada i, encara que tota aquesta competició és per equips, cal destacar els següents millors jugadors/es de forma individual amb la puntuació obtinguda:

A Preferent: Joan Salord (Los Boscos) 6’5 punts de 7, Marc Balague (Sant Lluis A) 6 de 6, Guillem Coll (Ferreries A) 5 de 5, Dani Garcia (Es Castell B) 4,5 de 6 i Adria Torrent (Es Castell B) 5 de 7. Tots ells han guanyat un bon grapat de punts d’elo que es pot consultar a chess-results. La meva puntuació, millor no fer gaire esment (1,5 de 7), hauré de seguir treballant, encara que en aquests moments m’ho passo millor amb tasques organitzatives que jugant (sempre és important fer-se una auto-crítica un mateix però ja vindran temps millors).

A Primera: Santi Escandell (Es Castell C) 5 de 6, Mike Lux (Es Castell C) 5 de 5, Noa Permanyer (Alaior B) 4 de 5 i Marian Piedrabuena (Ferreries B) 4,5 de 6.

I el que m’alegra més, és que 109 jugadors han disputat aquesta competició per equips, motiu de felicitació per a tots els clubs que fan la feina ben feta per augmentar el nombre de fitxes federatives.

En els següents enllaços es poden consultar tota la informació d’aquesta competició per equips que ha finalitzat:

Categoria Preferent: https://chess-results.com/tnr870852.aspx?lan=2

Categoria Primera: https://chess-results.com/tnr870851.aspx?lan=2

A nivell autonòmic, a la Lliga Balear, ahir el Cercle Artístic va aconseguir empatar a 2’5 amb l’equip líder, Sa Dragonera, bon resultat ja que ha aconseguit quedar en tercer lloc d’aquesta primera fase que ha finalitzat. En la segona fase pel títol, a les semifinals s’enfrontarà amb el Mallorca Isolani.

Per seguir l’evolució de tota aquesta competició autonòmica és pot consultar:

Fase 1: https://info64.org/team/lliga-balear-per-equips-2024-fase-1

Fase 2: https://info64.org/team/lliga-balear-per-equips-2024-fase-2

Per últim, hem de comentar la penúltima ronda del campionat escolar celebrada el capvespre del divendres. A la vista del resultats d’aquesta sisena ronda, en el campionat sub-16 ja hi ha 3 jugadors classificats per la competició autonòmica: Roger Arguimbau, Adria Torrent i Martin Krauchi, tots ells amb 5 punts. Per la resta de les 7 places s’espera una dura darrera jornada del proper divendres, a on s’atorgaren les restants, a no esser (cosa molt probable) que tinguem que recórrer en el sistema de desempat de partides armagedon.

En el campionat sub-10, sembla esser que na Laura Rodriguez d’Alaior ho té tot a favor amb 5’5 punts per proclamar-se campiona de la categoria ja que avantatja en 1 punt en els seus immediats perseguidors Adria Martinez i Lluc Pons.

Així que per la darrera ronda hi haurà molta emoció i com a recomanació per aquesta darrera jornada, hem de controlar les emocions, sabem que el premi final d’anar a disputar el campionat de Balears és molt gran, però s’han d’assumir les decepcions com a part integrant de tota competició. Tots hem de fer feina per relativitzar les derrotes.

Tal vegada, després d’una derrota ho veiem molt negre, però amb una bona reflexió (cosa que ho sabem fer amb abundància tots els escaquistes), torna a sortir el sol.

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

–          Campionat Sub-16: https://chess-results.com/tnr881541.aspx?lan=2&art=0

–          Campionat Sub-10: https://chess-results.com/tnr881540.aspx?lan=2&art=0

Vull recordar a totes les famílies d’aquests jugadors/es escolars que divendres, en acabar les partides, rebran un petit obsequi de la Delegació Menorquina, gràcies en el finançament que rebem any darrera any del Consell Insular de Menorca. Tots són mereixedors d’un premi final.

I ara sí el darrer punt, vull fer un petit recordatori del que ens ve damunt a les properes setmanes ben plenes de competicions:

–          II Congrés Internacional d’Escacs, d’educació i salut del 22 al 24 de març a Llatzaret.

–          Campionat de Balears Individual Absolut, Femení Absolut i Sub-18: del 29 al 31 de març a Ciutadella a l’hotel Sethotels Port de Ciutadella.

–          III Open Chess Menorca: del 2 al 7 d’abril a Ciutadella de Menorca en el Hotel MarSenses Paradise Club

–          Campionat de Balears Sub-10, Sub-18, veterans i Femení a la Sala Palmanova de Calvia del 26 al 28 d´abril.

–          Campionat de Balears Escolars Sub-12, Sub-14 i Sub-16 a Mallorca del 10 al 12 de maig a Mallorca.

Informa: Llorenç Cardona Capó – Delegat Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *