Compartir

Com estava previst, Menorca va retre un càlid i sentit homenatge a en David Pons Carreras. La mostra d’això la podem explicar veient com estava la Sala Jeroni Marques del Cercle Artístic de Ciutadella, on hi estaven representants tots els clubs de Menorca amb els seus jugadors/es, familiars, autoritats, món del sector educatiu i amistats.

Per aquest motiu s’ha d’agrair la presència de la batlessa de Ciutadella i del Director Insular de Joventut, Esports i Educació, pel que aquest fet donava més importància en el reconeixement públic.

L’acte havia estat organitzat per la Delegació Menorquina d’Escacs, amb tot el recolzament del seu club, amb la figura del seu President, Santi, el capdavant.

La primera part va transcórrer en una exhibició de partides simultànies davant 8 jugadors: Roger Arguimbau, Eloi Alles, Pau Genestar, Pau Benejam, Joan Ponce, Andreu Cardona i Aitor Suarez. Li van donar molta guerra a en David, però es final la superioritat del mestre es va acabar imposant en totes les partides.

I la segona part, ja es va passar a la conferència i posterior homenatge.

Abans de la conferència, el President del club d’escacs va de forma magistral la introducció de l’acte, rememorant que a l’anterior edició de l’activitat d’aquest dia (just feia un any) s’havia fet l’homenatge a 5 jugadors en actiu de més edat i que desgraciadament aquesta setmana un d’ells ens havia deixat.

A la seva conferència en David Pons va repassar tota la seva història escaquista des del seu inicis fins a l’actualitat. També, va voler començar recordant la figura den Dante Mercadal com a símbol d’homenatge cap a ell, analitzant una partida que havia disputat l’any 2004 amb un atac ferotge que amb un poc més creativitat l’hagués pogut signar qualsevol mestre mundial. Per en David, el va considerar com un referent pels escacs menorquins.

A la seva dissertació, va explicar com i quan va començar la seva passió en el joc, la transició a la seva vessant formadora i educadora i la més actual la creació de l’associació Chess Menorca.

Aquesta conferència la va de forma magistral i recordant a moltes persones que li han marcat dins la seva vida: el seu entrenadors, els seus rivals, el retrobament amb el President del seu club…..Explicant que el moment clau de la seva vida va esser quan va conèixer a la seva dona actual, el començament de les classes d’escacs en el seu club i el programa escacs a les escoles, remarcant amb xifres del que s’estava creant i creixent.

També li va donar molta importància a les relacions humanes i d’amistat que havia creat amb els jugadors/es que entrenava i amb els seus familiars.

Va acabar explicant que algú dia necessitarà que li agafin el relleu en els escacs inicials per ell centrar-se en els de tecnificació.

Posteriorment, vaig agafar el relleu de l’acte fent uns comentaris del passadís en la vida dels escacs den David, emfatitzant en tot moment que estàvem davant una gran persona a on la seva passió i dedicació la traslladava a les persones que l’envoltaven. Així mateix, vaig voler remarcar que els èxits aconseguits per molts del seus jugadors/es, era també el seus èxits a on s’havia de sentir participi i orgullós de tot ells. Per aquest motiu, el vaig considerar com un fabricant de talents, sent ell l’autèntic líder de tos aquest grup humà.

En aquest moment, li vam fer mostrar la sorpresa de la jornada i no era altre que la projecció d’un vídeo on els seus alumnes també es van voler sumar a l’acte, dirigint unes sentides i estimades paraules cap a la seva persona, en sentiment d’homenatge cap a ell.

En acabar el vídeo va rebre un prologant i sentim aplaudiment per tot el públic present.

També, li vaig comentar que quan va començar no es podia imaginar fer tot el que estava fent, i com a persona jove i emprenedora que és sempre hi som a temps de fer-li una altre homenatge més endavant.

L’acte el vàrem acabar amb l’entrega d’una placa per en David i uns petits obsequis per la seva dona i fills en senyal de gratitud.

A la pàgina web de la Federació Balear, annexaré el discurs que li vaig dedicar.

Amb la serenor i reflexió d’haver passat dos dies, crec que podem estar molt content de tot i crec que el propòsit d’aquest homenatge el vàrem aconseguir amb l’ajuda de tots, el qual era que ell es sentís estimat i idolatrat per tota Menorca.

Mostra d’això són les múltiples respostes de felicitació que ha rebut en David per les xarxes socials.

A la pàgina del facebook i d’instagram d’Escacs Menorca es poden veure imatges de tota la jornada.

Com a resum de tot, podem dir que per Menorca és un privilegi el tenir-lo i que sempre estarem amb deute en tot el que està creant.

Un homenatge és més que un premi, és el reconeixement a una tasca continuada, un esforç i una passió.

Llorenç Cardona Capó

Delegat Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *