escacs menorca
Compartir

Abans d’explicar-vos l’activitat que farem per commemorar el dia de les Illes Balears, anem a comentar breument els resultats d’aquesta setmana.

Divendres a la competició escolar, ens vàrem acomiadar de la seu de Ferreries amb la disputa de la quarta ronda.

Així agrair novament en el club de Ferreries per una altre col·laboració que fa amb la delegació menorquina, organitzant quatre rondes del campionat escolar. Recordar que la setmana que ve hi ha descans, per tornar-nos a trobar divendres dia 8 de març en el Centre Cultural d’Alaior (Plaça Constitució, nº 2, segon pis).

A la categoria sub-16 comanda la classificació com líder en solitari, Roger Arguimbau del Cercle Artístic amb 4 punts, després de que aquesta setmana guanyés a n’Adria Torrent. En segon lloc, en 3’5 punts es situa de forma sorprenent n’Eric Ingelmo de Maó (enrolat des d’aquesta temporada en el club d’Alaior), després d’haver vençut a n’Eloi Alles. I en 3 punts hi ha 5 jugadors empatats: Martin Krauchi, Adria Torrent, Pau Genestar, Pau Benejam i Mark Dominguez. A destacar, l’enfrontament femení que es va disputar en aquesta jornada entre na Noa Permanayer i Anna Coll, amb victòria per aquesta segona jugadora.

I a la sub-10, en el derby de la jornada en Lluc Pons va guanyar en el seu amic i company de club Eric Pons, pel que en Lluc comanda de forma solvent en 4 punts la taula classificatòria.

A les dues categories, tot no està decidit ja que a les tres rondes que hi queden poden passar moltes coses, pel que l’emoció està assegurada fins el darrer dia per veure qui se’n dur el premi de representar a Menorca a la competició autonòmica.

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

–          Campionat Sub-16: https://chess-results.com/tnr881541.aspx?lan=2&art=0

–          Campionat Sub-10: https://chess-results.com/tnr881540.aspx?lan=2&art=0

A la competició per equips, a la Lliga Balear, nova victòria del Cercle Artístic ja que amb el seu enfrontament davant l’equip eivissenc del Puig den Valls (que el va visitar en només 4 jugadors) el va derrotar per 3’5 a 1’5. La setmana que ve el nostre representant jugarà davant l’equip l’Agora Megaescacs, havent la tercera posició en joc ja que  arriben en aquest matx empatats amb la mateixa puntuació amb 5 punts.

Per seguir l’evolució de tota aquesta competició autonòmica és pot consultar: https://info64.org/team/lliga-balear-per-equips-2024-fase-1

I a nivell insular, categoria preferent, segueix el frec a frec entre els dos líders, el club d’escacs Ferreries i Los Boscos, ja que a la cinquena ronda han fet el mateix resultat els dos equips, guanyant per un clar 4 a 0, davant el Cercle C i el Castell B, respectivament. En els altres dos enfrontaments mateix resultat de 3 a 1 a favor del Castell A i el Cercle B, enfront els dos equips A del Sant Lluis i Alaior-Es Mercadal, respectivament.

I a Primera, noves victòries del Castell C i de l’Alaior-Es Mercadal B, pel que l’enfrontament entre ells de la propera ronda serà clau per dilucidar el campió d’aquesta categoria.

Com a la competició escolar, el torneig per equips a nivell insular hi ha descans la propera setmana, temps de preparació que poden aprofitar els equips que comanden les respectives taules classificatòries.

En els següents enllaços es poden consultar tota la informació d’aquesta competició per equips:

Categoria Preferent: https://chess-results.com/tnr870852.aspx?lan=2

Categoria Primera: https://chess-results.com/tnr870851.aspx?lan=2

I ara ja si que anem a explicar l’important esdeveniment que tenim preparat com activitat del dia de les Illes Balears, que no és altre que rendir un més que merescut homenatge en el jugador, mestre, monitor, formador, …David Pons.

La cita és divendres dia 1 de març a partir de les 17:00 hores a la sala Jeroni Marques de Ciutadella a on, primer en David farà una exhibició de partides simultànies enfrontant-se a jugadors que ha escollit la pròpia delegació, per passar posteriorment a una petita conferència que impartirà ell mateix, per prosseguir amb l’homenatge que li hem preparat entre tots.

Aprofito aquestes línies per convidar a tots els clubs de Menorca, en els seus jugador/es a estar present en aquest acte per donar-li entre tots la rellevància que es mereix.

I per últim, donar l’enhorabona a n’Oriol Masip pels seus grans resultats a la Lliga Catalana amb el seu club de la seva vida, Foment Martinenc, que amb 4 punts de 5 (1 MI, 3MF, 1MC) acaba d’aconseguir el títol de Mestre Català.

Informa: Llorenç Cardona Capó

Delegat Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *