Compartir

Després d’una setmana de descans s’ha reprès la competició d’escacs a Menorca.

Divendres a Ferreries es va disputar la tercera ronda del campionat en edat escolar. A la categoria sub-10 reproduirem les paraules que em va comentar l’àrbitre del torneig, Guillem Simo, on em va expressar que els jugadors/es demostren una serenitat fora de comú en aquesta edat, tenint en compte que hi ha molts d’ells que es el primer contacte que tenen amb el tauler de forma oficial. Després d’aquesta jornada hi ha 3 jugadors d’Alaior que comanden la classificació: Lluc Pons, Eric Pons i Laura Rodríguez amb tres punts cadascun d’ells.

A la categoria sub-16, ja hi hagut enfrontaments entre els principis favorits: taules entre Martin Krauchi i Eloi Alles i victòries d’Adria Torrent, Roger Arguimbau, Pau Benejam enfront a Joan Salord, Ivan Rodríguez i Pau Genestar, respectivament. Per tant, Roguer Arguimbau i Adria Torrent són els líders d’aquesta categoria en tres punts cadascun d’ells.

La setmana que ve serà la darrera que es jugarà a Ferreries ja que a partir del mes de març es jugarà a Alaior. Atents en el sorteig que es produirà el dimecres a la nit.

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

–          Campionat Sub-16: https://chess-results.com/tnr881541.aspx?lan=2&art=0

–          Campionat Sub-10: https://chess-results.com/tnr881540.aspx?lan=2&art=0

A la competició per equips, a la Lliga Balear a la tercera ronda ha vingut la primera victòria de l’equip del Cercle Artístic ja que ha guanyat per 2 a 3 davant l’Alcudia. D’aquesta forma han fet bo l’empat que varen aconseguir la setmana passada en el seu matx davant el Mallorca Isolani on hi ha a les seves files l’actual campiona del mon master 50, Monica Calzetta. Després d’aquest resultats, l’equip menorquí es situa en quart lloca a la taula classificatòria amb tres punts, a on l’equip mallorquí de Sa Dragonera encapçala la classificació amb sis punts (ple de victòries)

Per seguir l’evolució de tota aquesta competició autonòmica és pot consultar: https://info64.org/team/lliga-balear-per-equips-2024-fase-1

I en la nostra competició insular a la quarta ronda, a la categoria preferent important empat l’aconseguit el Ferreries davant el Castell que juntament amb la victòria per tres a un de Los Boscos davant el Cercle C, fa que el Ferreries i Los Boscos comanden en set punts la taula classificatòria. Tot fa presagiar que el matx entre ells que es produirà a la sexta ronda serà clau per dilucidar el campió ja que els principals perseguidors estan a dos punts.

I a Primera, l’equip C d’Es Castell és situa en líder solitari ja que va guanyar en el seu matx davant el Cercle D, aprofitant l’empat que va aconseguir l’altre líder fins ahir, l’equip B del combinat Alaior-Es Mercadal.

A títol individual vull destacar que l’únic jugador a Menorca que ha guanyat les quatre partides disputades és el jugador ferrerienc Guillem Coll, actual campió de Menorca super 65.

En els següents enllaços es poden consultar tota la informació d’aquesta competició per equips:

Categoria Preferent: https://chess-results.com/tnr870852.aspx?lan=2

Categoria Primera: https://chess-results.com/tnr870851.aspx?lan=2

I a la nostra particular visió de l’altra vida dels escaquistes, aquesta setmana hem de destacar:

-Pau Coll (jugador del CE Ferreries), va quedar classificat en tercer lloc en les olimpíades de les Matemàtiques de les Balears, pel que del 14 al 17 de març va a la competició nacional i tot això com diu ell és amb l’ajuda dels escacs.

-David Desola (jugador del CCE Sant Lluis), guionista de l’exitosa pel·lícula “El Hoyo”, oferirà una master class  de guió cinematogràfic aquest dijous a les 18:00 a la biblioteca de Maó.

I en quan a resultats d’escaquistes fora de Menorca hi ha que comentar que:

-Mariano Ribot (jugador vinculat en el club d’Es Castell), nou campió de l’open bicolor en el club Tres Peons de Barcelona (https://www.trespeons.com/2024/02/13/mariano-ribon-guanya-lobert-bicolor-u1900/).

– a la lliga catalana:

* Oriol Massip tres punts de quatre partides disputades enfront a jugadors d’una mitjana de 2212 d’elo fide, amb una perfomance de 2405 (guanyant 27,40 punts d’elo).

*  Doro Gomila, tres punts i mig de quatre partides disputades guanyant 36,40 punts d’elo.

* Lidia Comellas, dos punts de tres partides disputades guanyant 10,60 punts d’elo.

* Francesc Campins, tres taules de cinc partides disputades

Per últim, recomano a tots els escaquistes que visitin la pàgina de la Federació Balear ja que s’han publicat les bases del propers campionats autonòmics:

-Balears individual i femení del 29 al 31 de març a Ciutadella: https://www.fbescacs.com/ca/campionat-de-balears-individual-i-femeni-2024.php

-Balears de categories (sub-10, sub-18 i veterans) del 26 al 28 d’abril a Mallorca: https://www.fbescacs.com/ca/campionats-de-balears-sub-10-sub-18-veterans-2024.php

-Balears escolars (sub-12-14-16) del 10 al 12 de maig a Mallorca: https://www.fbescacs.com/ca/campionat-de-balears-escolars-sub12-14-16-2024.php

informa: Llorenç Cardona Capó – Delegat Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *