Compartir

Aquest dilluns, 8 de gener, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó han signat el conveni per a reformar de manera integral la pista d’atletisme de Maó. Per a realitzar la millora, el departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular aportarà 1,5 milions d’euros i l’Ajuntament de Maó 200.000 euros.

Actualment, la pista d’atletisme de Maó és l’única instal·lació per a la pràctica d’aquest esport a Menorca. Un esport que inclou vuit clubs i més de 600 llicències a l’illa. Amb la reforma s’homologaran també les instal·lacions per a la pràctica de rugbi.

La previsió comporta acabar de redactar el projecte executiu el mes vinent, i adjudicar la licitació entre el maig i el juny d’aquest 2024. Per tant, segons aquesta previsió inicial, les obres de reforma començaran el segon trimestre d’enguany i ja s’està fent feina per convocar el concurs de l’obra, la qual ha de licitar l’Ajuntament de Maó.

“Amb aquesta inversió posam fi a un deute històric amb l’atletisme menorquí, ja que fa més de tres anys que la pista té l’homologació caducada per part de la Federació Espanyola d’Atletisme, acumulant diverses pròrrogues. Sense la reforma, els atletes menorquins s’haurien vist obligats a sortir de l’illa per aconseguir grans marques i participar en grans competicions. La reforma era un compromís per part nostra, i així ho durem a terme”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

“Els clubs i els atletes menorquins es mereixen una pista d’atletisme en condicions. Des del Consell Insular de Menorca estam molt contents de poder anunciar que, d’una vegada per totes, la reforma de la pista d’atletisme de Maó serà una realitat enguany, el 2024”, ha afegit el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons.

L’alcaldessa accidental de l’Ajuntament de Maó, Elena Costa, ha destacat: “Es tracta d’unes instal·lacions per les quals hi passen setmanalment uns 900 usuaris, de diverses d’entitats esportives tant del municipi com de Menorca, i gràcies a aquesta inversió podrem posar al dia les seves necessitats”. I ha afegit: “Aquesta millora ens permetrà, a més, mantenir l’homologació de la pista d’atletisme a la vegada que podrem obtenir per primera vegada l’homologació de la pista de rugbi”.

La Federació Balear d’Atletisme, per la seva banda, s’ha compromès a traslladar el Campionat de les Balears Escolar d’Atletisme a Menorca quan les instal·lacions estiguin en condicions òptimes per la seva celebració.

La reforma de la pista beneficiarà a clubs com Lô Esport Menorca, que competeix a Segona Divisió A d’atletisme masculí, així com als equips femenins del mateix club o Cecome Menorca, que veuran millorades les seves prestacions a partir d’aquest 2024

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *