Adolfo Vilafranca, president CIMe
Compartir

El Consell Insular de Menorca presenta un projecte de pressupost de 162,5 milions d’euros, el més alt de la història

El President del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafraca, la consellera d’Economia i Serveis Generals, Maria Antònia Taltavull, i el director insular de Serveis Generals, Juan Reyes, han presentat aquest dilluns, 4 de desembre, la proposta de pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2024. És el pressupost més alt de la història de la institució, ja que presenta un estat d’ingressos i despeses per import de 162.539.831,50 euros, xifra que comporta un increment del 14% respecte del 2023.

“En termes generals, els pressupostos demostren un compromís amb una Menorca sostenible, amb un desenvolupament harmònic a tots els àmbits i amb els ciutadans situats al centre de les nostres polítiques”, ha explicat Vilafranca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Gestionarà 19.601.823,42 euros. Es destinen 1,5 milions d’euros a assegurar la gratuïtat de l’educació infantil de 0 a 3 anys. També es concediran ajudes a la investigació, per a salvaguardar i difondre el patrimoni històric de Menorca.

En Esports, s’han reservat 350.000 euros per a la redacció del projecte de la pista d’atletisme de Ciutadella, que serà la segona millor pista de les Balears. Igualment, augmenten totes les partides destinades a esportistes elit, ajudes a federacions esportives, i es creen noves ajudes per a fomentar l’esport adaptat i el rendiment esportiu.

El Àrea l’esport del Consell, que dirigeix Joan Pons Torres, impulsarà l’esport augmentant un 63% les ajudes a les entitats sense ànim de lucre de Menorca per import de 440.000 euros. Pel que fa a Joventut, es creen ajudes per a joves d’entre 18-34 anys per a lloguer d’habitatge fins a un total de 100.000 euros.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *