Torneig Sant Bartomeu d'escacs a Ferreries
Compartir

Dilluns dia 21 es va disputar el Torneig Sant Bartomeu d’escacs a Ferreries, quinta prova del VII Circuit Blitz Illa de Menorca amb un altre èxit de participació i per moments ens pensàvem que igualaríem la de Macaret. El final vàrem esser 50 a categoria absoluta (record de participació d’aquest segment) i 25 a iniciació. Per tant, tenim el circuit ben consolidat dins les proves del mes d’agost.

A categoria iniciació segueix la pugna frec a frec entre els principals favorits i aquesta vegada el guanyador va esser Eric Ingelmo (CC Es Castell) amb 8  punts (després de 3 subcampionats seguits a les proves anteriors). Amb la mateixa puntuació, però conformant-se amb el segon lloc Iker Torres (CECA) i Joana Olives (CC Alaior) amb 6 punts va quedar en tercer lloc.

I a la categoria absoluta, rotund triomf i dominador absolut va esser pel jove jugador Martin Krauchi (actual tercer Sub-12 d’Espanya) amb 8’5 punts avantatjant en 1’5 punts en els seus perseguidors. Podem considerar que aquest resultat ja no és una sorpresa, sinó una altre confirmació de que estem davant un jugador que pot marcar una llarga època dins els escacs menorquins i qui sap dins a Espanya. Darrera ells arribaren els incombustibles Santi Marques i Liberto Triay amb 7 punts cadascun. Els primers sub 1900 amb trofeu per tots ells varen esser Roger Arguimbau, Marti Florit Rebut i Adria Torrent tots ells amb 6 punts, ocupant les deu primeres posicions finals de la classificació absoluta.

Agrair la bona predisposició com sempre del club de Ferreries que va aconseguir reunir a molts practicants no habituals de la seva població.

Per analitzar totes les classificacions d’ambdues competicions es pot consultar:

Categoria absoluta: https://chess-results.com/tnr808746.aspx?lan=2

Categoria iniciació/escolar: https://chess-results.com/tnr808750.aspx?lan=2

Tant a la pàgina del Facebook com a Instagram de la Delegació Menorquina d’Escacs hi ha proves gràfiques d’alguns moments de la competició.

I per la setmana que ve, més emocions a on tenim les dues darreres proves abans del campionat de Menorca de l’especialitat:

–          A Sant Lluis, dijous dia 31 d’agost a les 17:00 Pla de Sa Creu.

–          A Maó, dissabte dia 2 de setembre a les 16:30 Carrer Nou.

Ja tenim les inscripcions obertes, havent de fer-ho de forma prèvia mitjançant email a menorca@fbescacs.com o missatge de WhatsApp a 620173452 (categoria absoluta com d’escolar).

I per altra banda, ja ha acabat el XXIV Open Internacional de Sants – Ciutat de Barcelona, forta competició a 10 rondes de partides lentes, amb el següent resultat pels nostres representants, enquadrats els 3 primers jugadors en el grup A i els altres 2 en el grup B:

Joan Ponsetí: 5’5 punts, posició 105, guanyant 43,8 punts d’elo.

Francesc Campins: 5 punts, posició 135.

Doro Gomila: 4’5 punts, posició 175, guanyant 25 punts d’elo.

Santi Gomila: 5 punts, posició 58, guanyant 35’6 punts d’elo.

Esteve Campins: 3’5 punts, posició 115.

Segur que la setmana viscuda entre tots ells haurà valgut la pena i tot suma experiència per futures competicions.

Per analitzar totes les classificacions d’ambdues competicions es pot consultar:

Grup A: https://chess-results.com/tnr783990.aspx?lan=2

Grup B: https://chess-results.com/tnr783991.aspx?lan=2

I seguint amb la nostra visió dels menorquines fora de l’illa, a partir de demà dilluns i fins dissabte, en els campionats d’Espanya d’aficionats per trams d’elo que es disputen a Murcia, tenim representació. Joan Moll (CECA) competirà en el tram del 2300, sortint en la posició 71 d’entre 81 participants, havent 15 jugadors amb titulació. Per altra banda, na Jana Moll (CECA) estarà a la competició del tram del 2000, sortint en la posició 59 d’entre 105 participants. I per últim, en Joan Fuster (CC Es Castell) també estarà en el tram del 2000, sortint en la posició 84. Aquests menorquins estaran acompanyats d’una ample representació d’altres jugadors de Balears. Per seguir la competició, consultar:

Tram 2300: https://info64.org/campeonato-de-espana-de-aficionados-2023-tramo-2300

Tram 2000: https://info64.org/campeonato-de-espana-de-aficionados-2023-tramo-2000

Sort per tots ells i havem que podem explicar la setmana que ve dels seus èxits.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *