Jornada de portes obertes de submarinisme-Club Nàutic Ciutadella
Compartir

El passat dissabte 5 d’agost, es va fer com cada any, la jornada de portes obertes de la secció d’escafandrisme del Club Nàutic Ciutadella, i va ser tot un èxit!

Ja fa uns 5 anys que es fan aquestes jornades per donar a conèixer la secció d’escafandrisme del Club, i donar l’oportunitat de viure aquesta gran experiència a tothom que vulgui, socis i no socis. És una activitat totalment altruista en la que hi participen socis d’aquesta secció experimentats en submarinisme, per ajudar a l’instructor del Club, Julián Rodríguez, a realitzar aquest bateig amb total seguretat i que sigui una experiència única i que recordaran sempre.

Hi ha persones que quan pensen en el submarinisme, automàticament els envaeix un sentiment de claustrofòbia, però a la vegada els hi encantaria descobrir aquest món. El bateig de submarinisme és un primer contacte amb el busseig, fàcil i senzill, i una oportunitat única per treure’t aquest sentiment de claustrofòbia i descobrir si realment t’agrada aquest fascinant i particular món marí.

L’activitat consisteix en un petit briefing inicial, on l’instructor Julián Rodríguez explica el funcionament de l’equip que utilitzarà (cedit pel Club Nàutic) i dona la informació teòrica bàsica perquè puguis gaudir de la teva experiència amb total seguretat. Explica com compensar les oïdes en descendir, com buidar les ulleres de busseig si t’ha entrat una mica d’aigua i sense haver de sortir, com respirar amb el regulador, com comunicar-te sota l’aigua amb senyals específiques, etc. Una vegada fet el briefing, es prepara tot l’equip i es fa la sortida amb dues barques a una zona prop del Club, i a poca profunditat (5-7 metres).

Es fan dues tandes de batejos de cinc persones, acompanyats dels submarinistes experimentats amb la supervisió de l'instructor Julián Rodríguez. Els batejos tenen una durada d’uns 20-30 minuts i es realitzen les activitats necessàries per familiaritzar-te amb l’equip de busseig i el medi submarí.

En la jornada de portes obertes d’enguany hi havia un total de 10 places disponibles, i amb un dia ja va bastar per completar-les totes. Ens alegra molt saber que hi ha tanta gent que li agrada aquest món, i vol tenir l’oportunitat de realitzar aquest bateig amb nosaltres!

Esperem que puguem fer molts anys més aquests batejos oberts a tothom i que animem a molta més gent a descobrir aquest magnífic món del submarinisme.

Us volem compartir també un petit resum de l’experiència, esperem que ho gaudiu!

Informa: Judit Bosch /comunicacio@cnciutadella.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *