Escacs
Compartir

Ens acomiadem de Salobrenya 2023

Aquest dijous a la Plaça d’Es Ramal d’Alaior es va celebrar el 33è Torneig de les Festes de Sant Llorenç amb un total de 61 participants (35 categoria absoluta i 26 d’iniciació) amb total normalitat, a excepció de la demora en el seu començament degut a que els jugadors desplaçats des del ponent de la illa es varen trobar amb un aparatós accident de trànsit a la carretera general.

A diferència d’altres anys, vàrem jugar amb un ambient fresc ja que l’esperada tramuntana va estar present a la Plaça.

Era la tercera prova integrant del VII Circuit Blitz Illa de Menorca, amb el tradicional sistema suis a 9 rondes amb partides ràpides de 4 minuts més 2 segons d’increment per jugada.

A la categoria iniciació amb molta presència de jugadors d’Alaior (bona notícia per aquesta població), el guanyador final va esser en Miquel Mercadal (CE Ferreries) amb 7’5 punts, seguit a mig punt per Eric Ingelmo (CC Es Castell) i en tercer lloc Marian Piedrabuena amb 6’5 punts.

A categoria absoluta, la nova joventut es va tornar a reivindicar si és que no ho havia fet en altres tornejos i va posar les coses difícils a principals favorits del torneig. El campió final va esser en Doro Gomila (CECA) que va dominar en total autoritat la prova en 8 punts. Segon classificat, Martin Krauchi en 7 punts. Els primers sub-1900 i classificant-se en tercer i quart lloc de la categoria absoluta, foren Eduardo Miravalles i Adria Torrent, tots dos amb 6’5 punts finals. 

Com ja hem acabat el primer terç del circuit blitz, la classificació actual és la següent:

Absoluta: Doro Gomila 22 punts, Joan Cubas 18,5 punts i Adria Torrent 17,5 punts.

Iniciació: Miquel Mercadal 23 punts, Marc Piedrabuena 18 punts i Marian Piedrabuena 16’5 punts.

Tal com s’estipulen a les bases del circuit, hi ha que recordar que el final del mateix es sumaran tots els punts aconseguits als 7 torneigs que s’hagi obtingut millor puntuació, més un punt addicional per cada inscripció  i tres punts addicionals al qui vagi a tots els torneigs. Els punts aconseguits al campionat de Menorca valdran el doble.

Les pròximes estacions són les següents:

  • * Na Macaret: dimecres 16 d’agost; 17:00 – A es moll.
  • * Sant Bartomeu, Ferreries: dilluns 21 d’agost; 17:30 – Carrer Nou.
  • * Sant Lluis, dijous 31 d’agost; 17:00 Pla de Sa Creu.
  • * Gràcia, Maó: dissabte 2 de setembre; 16:30 – Carrer Nou.

Les inscripcions a tots aquests tornejos estan obertes, havent de fer-ho de forma prèvia mitjançant email a menorca@fbescacs.com o missatge de WhatsApp a 620173452 (categoria absoluta com d’escolar).

I ja ens toca acomiadant-nos de Salobrenya 2023 dels campionats nacionals. En el darrer campionat en joc, categoria sub-18 amb 224 participants, els nostres representants no defraudaren i han aconseguit acabar amb unes bones sensacions. Joan Moll va aconseguir 5’5 punts finals (classificat posició 55), havent perdut tot sol dues partides de les nou disputades, però la dada més important és que ha aconseguit guanyar 111’60 punts d’elo, posant-se ara a prop del 2000 punts d’elo. Per altra banda, el seu company i amic, Pau Coll ha aconseguit 5 punts (classificat posició 71). El millor balear ha estat el recent campió d’Espanya Sub-12, Pau Marin amb 6 punts finals (classificat posició 35) que ha competit força bé amb jugadors de més edat que ell.

Així que ja podem començar a fer feina per l’any que ve a la competició nacional, havem si superem el tercer lloc d’enguany de la categoria Sub-12 den Martin Krauchi (la GRAN notícia d’aquesta edició).

Segur que les vivències dels onze jugadors que han representat Menorca perduraren en el temps i en ganes de repetir en el futur noves experiències.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat d’Escacs a Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *