Circuit Blitz Illa de Menorca
Compartir

El passat diumenge capvespre amb una bona calor, va començar el VII Circuit Blitz Illa de Menorca d’Escacs a la Plaça Catedral amb una acceptable participació d’escaquistes de tota l’illa: categoria absoluta 33 i d’iniciació 10.  Són una mica menys que l’any anterior, però des de la delegació seguirem fent feina per veure com podem incrementar-ho a la d’iniciació ja que som coneixedors que hi ha molt població qui comença (ens ho demostren durant l’hivern) però s’ha de continuar dins l’època estival, per no perdre el contacte amb el nostre esport.

Com és habitual el torneig es va celebrar pel sistema suís a 9 rondes amb partides de 4 minuts amb dos segons d’increment per jugada, a excepció de la categoria iniciació que varen disputar sistema lliga, tots contra tots (sistema round robin).

A la d’iniciació, l’indiscutible campió va esser el jugador de Ferreries, Miquel Mercadal amb 8’5 punts, repetint el triomf aconseguit la setmana passada. Darrera ell va arribar la sorpresa de la jornada, na Blanca Abello de Ciutadella amb 6’5 punts, al igual que Marc Piedrabuena en la mateixa puntuació, acabat d’arribar de la seva primera participació del campionat d’Espanya de la setmana passada. Com ja lis vàrem dir ahir a tots ells que vàrem competir de forma excel·lent, sense cap problema en tota la competició.

A la categoria absoluta després d’una disputat torneig, es va produir la revolució de la joventut, aspecte que crec que ja no ens ha d’estranyar  ja que els primers quatre classificats foren jugadors menors de 20 anys.

El primer classificat (medalla d’or) amb 7’5 punts i sense haver perdut cap partida de les 9 disputades, va esser el jugador de Ciutadella Joan Moll, pel que esser profeta a la seva terra i que millor que fer-ho a un escenari immillorable (Plaça Catedral). En segon lloc (medalla de plata) , va esser el seu company de mil batalles en Pau Coll de Ferreries, que sempre és allà donant guerra amb 7 punts i en tercer lloc (medalla de bronze) Doro Gomila de Ciutadella amb 6’5 punts. I en quart lloc (primer sub-1900, medalla d’or ), Guillem Bagur també amb 6’5 punts finals.

Com a segon sub-1900 (medalla de plata), Marti Florit amb 6 punts i en tercer lloc (medalla de bronze) Pere Gomila en 5’5 punts.

Per analitzar totes les classificacions d’ambdues competicions es pot consultar:

Absoluta – https://chess-results.com/tnr789682.aspx?lan=2

Iniciació/Escolar – https://chess-results.com/tnr790797.aspx?lan=2

Agrair a tot l’equip del Cercle Artístic de Ciutadella la predisposició a mantenir ben viu aquest torneig i en especial en el seu President Santi Gomila i a l’àrbitre del torneig Miquel Martí.

Hi ha que recordar que aquest circuit organitzat per la Delegació Menorquina té l’al·licient de que cada prova parcial computa per la classificació final del circuit  que com cada any es repartiren uns modests premis en metàl·lic. Aquest competició estival compte amb el suport econòmic del Consell Insular de Menorca i a nivell organitzatiu dels diferents ajuntaments.

I com es diu que rectificar és de savis, a la crònica de la setmana anterior, en el campionat de Menorca d’escacs ràpid vaig obviar que en Joan Moll en la seva quarta posició final es va endur premi en metàl·lic.

En quan a la competició nacional de Salobrenya en la categoria Sub-10, el jugador del CECA Iker Torres ha aconseguit 5 punts finals, quedant classificat en la posició 52 de 134 participants i guanyant 73,20 punts d’elo fide. I en la competició de blitz, 4,5 punts quedant en la posició 65 de 126 jugadors/es i guanyant 61,60 punts d’elo fide. Així que li hem de donar l’enhorabona ja que ha realitzat una gran setmana i el millor de tot, una bona experiència convisquin amb altres 5 representats de Balears.

Aquesta setmana agafen els relleus els jugadors Sub-12 Martin Krauchi del CECA i Adria Torrent del Centre de Cultura d’Es Castell

Per seguir l’evolució de les competicions nacionals es pot consultar la pàgina web https://info64.org, concretament:

Categoria Sub-10: https://info64.org/ce-sub-10-2023

Categoria Sub-12: https://info64.org/ce-sub-12-2023

La novetat d’aquesta setmana és que em encetat un nou de canal de comunicació i difusió dels nostres escacs i és mitjançant la plataforma de l’instagram. Així que en podeu trobar com escacs_menorca a https://instagram.com/escacs_menorca?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==. Així que ampliem la divulgació del nostre esport i ja estem presentats tant a Facebook, Instagram, el nostre habitual blog d’escacs Menorca i com no a la pàgina de la Federació Balear.

A partir d’ara, en quan a competicions a Menorca, no ens tornarem a trobar fins d’aquí 3 setmanes.

Pròximes competicions del VII Circuit Blitz Illa de Menorca:

–          A Es Castell, Cala Corb, diumenge dia 30 de juliol a les 17:00 hores.

–          A Alaior, Plaça Es Ramal, dijous dia 3 d’agost a les 18:30 hores.

–          A Na Macaret, a es moll, dimecres dia 16 d’agost a les 17:00 hores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *