Campionat de Menorca d’Escacs en Edat Escolar
Compartir

Com ja s’ha fet en altres ocasions, l’inici d’una nova competició es mereix una crònica especial.

I aquesta vegada, és el començament de la competició amb edat escolar de Menorca, que compren des de la categoria Sub-08 fins Sub-16, havent-se dividit en dues categories: Sub-10 i Sub-16.

La veritat és que des de la delegació menorquina d’escacs estem molt satisfets per varis aspectes:Campionat de Menorca d’Escacs en Edat Escolar

  • – el nombre d’inscrits: 59 escolars de Menorca: 11 Sub-08, 15 Sub-10, 18 Sub-12, 12 Sub-14 i 3 Sub-16 (nombres similars que la darrera edició).
  • – mantenir la tendència experimentada l’any anterior en quan a que hi ha 14 jugadores femenines inscrites (aproximadament 25% del total).
  • – representació de totes les poblacions de Menorca.
  • – el nivell que han mostrat en esta primera jornada.

En aquesta primera ronda, celebrada a Es Mercadal, els nous jugadors escolars, des dels set anys (primer de primària) fins el setze anys, que s’ha estrenat en una competició oficial, ho han ver de forma molt coherent, exhibint bones maneres i amb tranquil·litat. Així, que gran debut de tots ells, puntuals a la cita i esperem que es mantingui fins el final de la competició.

A la primera ronda, es varen produir partides teòricament desiguals ja que jugadors novells es varen enfrontar en jugadors més experts o inclús amb jugadors que ja han obtingut algun títol d’importància dins la seva trajectòria, per la qual cosa més que mai cal relativitzar aquestes derrotes ja que els va servir per veure contra qui s’han enfrontaven i sempre poden dir que potser han jugat contra el possible campió final.Resultats Campionat de Menorca d’Escacs en Edat EscolarResultats Campionat de Menorca d’Escacs en Edat Escolar

Per tot això, hi ha que felicitar a tots els clubs de Menorca, monitors i entrenadors per la bona feina feta i tots farem feina pel mateix objectiu, créixer amb l’esport formant persones.

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

Com a novetat d’enguany, i que crec que és molt important, és que hem afegit capital humà amb l’organització d’ambos tornejos, ja que tenim la sort de que dos joves que l’any passat estaven jugant aquesta mateixa competició i que enguany per motiu d’edat desgraciadament ja no poden jugar, s’han convertit amb àrbitres auxiliars, Joan Moll i Pau Coll. Així que el necessari relleu generacional amb la passa que han fet ells dos l’estem complint i segur que aprendran molt de les qüestions arbitrals amb la figura de l’àrbitre principal Guillem Simo. 

A més, hi ha que mencionar que aquesta competició compte amb la col·laboració indispensable tant del Consell Insular de Menorca com de la Fundació per l’Esport Balear amb el programa de tecnificació.

I com que açò no ha fet res mes que començar, falten 6 jornades per endavant, tenint encara obert el termini per inscriure’s e a aquesta competició fins dimecres dia 8 de febrer a les 20:00, enviant email al delegat de Menorca.

Per últim, recordar que si en algun moment, s’ha de sol·licitar un bye (descans per no jugar) s’ha d’avisar com a tard abans de les 21:00 hores del dimecres previ a la jornada del divendres.

Així que aquests escolars gaudeixin del joc i de l’experiència i ens tornem a trobar davant el tauler divendres que ve a Es Mercadal, havent-se produït el sorteig de la segona ronda el dimecres a la nit, publicant-se pels canals habituals.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat de Menorca d’Escacs

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *