Partides Escacs
Compartir

Dissabte es va donar es tret de sortida en el campionat de per equips

A la lliga Balear, el Cercle Artístic de Ciutadella es va imposar per un resultat clar de 4 a 1 a l’equip d’Eivissa del Puig den Valls. Segur que aquest resultat no reflecteix la complicitat de les partides. Ara la setmana que ve han de seguir amb la mateixa línia amb la visita a Manacor per jugar contra l’equip del Reis i Dames de Llevant.

Hi ha que recordar que els 8 equips competeixen a la primera fase a una lliga a una volta on els primers quatre classificats lluitaren pel títol a la segona fase. 

I com a novetat d’enguany, l’equip classificat en la darrera posició en la fase 1 descendirà automàticament al Campionat Insular per Equips 2024 i el campió del Campionat Insular per Equips 2023 de la corresponent delegació insular jugarà la Lliga Balear per Equips 2024.

A nivell de Menorca, vàrem començar la competició tant a la categoria de Preferent com de Primera.

El que ens congratula es que tornem a tenir en competició en el club Los Boscos de Ciutadella que després d’un parell d’anys torna en el joc de les 64 caselles, comptant amb els importants reforços dels jugadors Martin Krauchi i Joan Salord, provinents de l’altre club de Ciutadella (CECA). Ahir Los Boscos varen re debutar guanyant el seu matx contra l’equip de Sant Lluis per un clar 3 a 1.

També a Preferent, hi va haver clares victòries dels primers equips del CECA i del Centre Cultural d’Es Castell contra els seus equips filials de la mateixa categoria. I a on hi va haver molta igualtat, va esser en el matx entre els equips de Ferreries i Alaior-Es Mercadal, produint-se després de quasi quatre hores de joc un empat final.

La categoria de Primera és una competició on no hi ha tanta importància en el resultats finals sinó que serveix per foguejar-se jugadors que s’inicien. A la primera ronda, el fort equip C d’Es Castell es va imposar per 3 a 1 en el seu filial l’equip D i la joventut de l’equip D del Cercle Artístic es va imposar a la veterania de l’equip B del Alaior-Es  Mercadal (a excepció de na Noa) per un ajustat 2’5 a 1’5.

Els enllaços a Chess-results per veure tota la informació són els següents:

Lliga Balear: http://chess-results.com/tnr716613.aspx?lan=2

Categoria Preferent: http://chess-results.com/tnr713342.aspx?lan=2

Categoria Primera: http://chess-results.com/tnr713343.aspx?lan=2

I a la web de la Federació Balear hi ha tota la informació administrativa d’aquestes tornejos.

A la pàgina del Facebook d’Escacs Menorca hi ha imatges de la primera jornada d’ahir capvespre.

I açò no ha fet res més que començar ja que per endavant tenim moltes setmanes d’emoció.

I ara que ja tenim en marxa el campionat per equips, ja estem pensant amb la pròxima estació, reservada pel futur dels nostre escacs, els escolars de Menorca des de la categoria masculina i femenina Sub-08 fins a Sub-16 (jugadors nascuts el 2007 i anys posteriors). Les jornades previstes són 7 i es realitzaren com els darrers anys durant els capvespres de divendres. Dates de joc:

Febrer dies 3, 10 i 24.

Març dies 3, 10, 17 i 24

Les seus de joc seran Alaior, Es Mercadal i Ferreries.

Ja es poden tramitar les inscripcions fins el dimarts dia 31 de gener  a les 20:00 a l’email llorenscardona@hotmail.com ó per WhattsApp al nombre 620173452.

A la inscripció s’ha d’indicar: nom i cognoms del jugador/a, població de residència, data de naixement completa, email i telèfon de contacte del pare/mare.

La recomanació es fer-ho quan abans millor per poder-ho organitzar de la millor forma possible.

Aquest torneig escolar compta amb l’ajuda del Consell Insular de Menorca.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat de Menorca d’Escacs
Foto: Escacs menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *