Les seleccions balears infantils i cadets parteixen a Huelva

Seleccions balear basquet-2023
Compartir

Els quatre combinats disputaran el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques del 3 al 7 de gener

El 2023 comença intens en el món del bàsquet balear. Les seleccions autonòmiques infantils i cadets, tant femenines com masculines, parteixen el dilluns 2 de gener a Huelva per disputar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA) del 3 al 7 de gener.

Entre jugadores, jugadors i equip tècnic seran prop de 70 persones les que formaran l’expedició de les Illes Balears en el torneig nacional per comunitats autònomes. Els combinats balears viatgen a Huelva, on la temporada passada obtingueren grans resultats esportius, entre els que destacava la cinquena posició de la selecció cadet masculina. En qualsevol cas, en aquesta ocasió, el CESA estrena un nou sistema de competició que permet que els dinou participants de cada categoria optin al títol absolut. La selecció balear infantil femenina ha quedat enquadrada en el Grup A (que dona dos bitllets pels quarts de final) amb Catalunya, Galícia i La Rioja.

Els altres tres combinats estan en el Grup E, que estan formats per només tres equips i que opten a una sola plaça de promoció. Els infantils s’enfrontaran a la fase de grups a Regió de Múrcia i País Basc. El combinat cadet femení ho farà enfront d’Aragó i Galícia i el cadet masculí a Regió de Múrcia i Castella i Lleó. Durant el dimarts 3 i dimecres 4 es disputarà la fase de grup i la resta de dies serviran per realitzar els encreuaments definitius.

Enguany les quatre seleccions balears encaren el Campionat d’Espanya després de realitzar un torneig preparatori just la setmana passada. Els cadets competiren a Petra contra un combinat mallorquí sub19 i als equips júnior de La Salle Palma i Bàsquet Artà. Les altres tres seleccions es desplaçaren a Castella i Lleó per disputar un torneig contra altres seleccions autonòmiques d’Espanya i Portugal. En qualsevol cas, ara arriba l’hora de la veritat per als 48 seleccionats, que viuran una experiència molt intensa a la vegada d’interessant tant a nivell esportiu com a nivell personal i de convivència. Durant cinc dies, jugadors i jugadores de les diferents illes de l’arxipèlag competiran junts en representació de les Illes Balears en un entorn immillorable que els mesurarà amb les millors jugadores i millors jugadors de tot el país. Tots els partits del CESA 23 es podran veure a través de l’streaming de Canal FEB. 

Informa: Rafel Gelabert / Departament de Comunicació FBIB

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*