Presentada sa setena edició de sa 10/5 Milles – Ciutat de Maó

Cartel 10-5 Milles-Ciutat de Maó
Compartir

Cabecera 10-5 Milles-Ciutat de MaóDissabte torna la carrera en milles que creua espais emblemàtics del Port de Maó com la Base Naval, la illa Pinto o la Fortalesa de La Mola

Avui s’ha presentat a la fortalesa de La Mola en roda de premsa una nova edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó, una cursa a través del patrimoni històric i natural del Port de Maó que organitza des de fa set anys Unisport Consulting amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme. Una prova especial i diferent a qualsevol de les que tenen lloc al calendari esportiu que es mesura en milles i que combina traçats de gran bellesa al costat del mar, amb el pas privilegiat per espais singulars com la Fortalesa de La Mola, la Base Naval o la Illa Pinto, entre d’altres. L’acte de presentació ha comptat amb una àmplia representació de d’autoritats i patrocinadors.

10-5 Milles-Ciutat de Maó Presentacion

La principal novetat d’aquest any és el canvi horari de sortida de la prova que s’ha endarrerit una hora respecte a totes les altres edicions amb l’objectiu d’evitar les hores més fortes d’exposició solar. “Aquesta era una petició que ens havien traslladat alguns participants, tenint en compte que entre les 12 i les 16 hores son les de major radiació solar i per això creiem que arrancant a les 18.00 hores farem que sigui més agradable la cursa per a tots els participants” explica Manuel Hernández, Director de la Carrera.

També hi ha un canvi respecte al lliurament de dorsals que fins ara s’havia fet a l’Estació Marítima i que en aquesta setena edició, es trasllada al centre comercial Decathlon del Polígon Industrial de Maó, que a la vegada s’ha encarregat de dissenyar i proporcionar la samarreta de la cursa i la bossa del corredor. A data d’avui les inscripcions arriben a les 142 persones, tot i que s’espera que pugui superar les 200.

A nivell esportiu la prova no tindrà variacions amb els dos recorreguts, les 10 milles, amb sortida des de la Fortalesa de La Mola i arribada a l’Estació Marítima en la seva vessant més llarga, i les 5 milles amb sortida a Cala Llonga pel recorregut curt. La organització traslladarà tots els corredors amb autobús des de l’Estació Marítima fins a la línia de sortida.

Com ja ha succeït en les darreres dues edicions, un equip de televisió s’encarregarà d’enregistrar la prova que posteriorment serà emesa per Movistar 0, Teledeporte, i TV3 gràcies a un acord que Unisport Consulting té signat amb els diferents canals. Carrera solidària i sostenible.

El que tampoc varia a la 10/5 Milles Ciutat de Maó és el seu compromís i component solidari des del moment de la seva inscripció ja que la organització, destinarà dos euros de cada corredor a la Associació Espanyola contra el Càncer.  

D’altra banda, seran els voluntaris d’aquesta entitat els que s’encarregaran d’atendre els diversos avituallaments que s’han previst a l’arribada i la sortida com també al llarg de tot el recorregut amb l’objectiu de donar visibilitat a la bona tasca que porten a terme.

Des del punt de vista de la sostenibilitat, l’organització de la cursa treballarà en la reducció de l’impacte que pugui ocasionar un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra illa. I per això, els principals àmbits de treball seran la gestió dels residus i la gestió del transport. Els residus generats en els avituallaments del recorregut i de meta seran separats en origen per a la seva recollida selectiva i posterior reciclatge.

Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del transport de vehicles privats a la zona per la qual transcorrerà la cursa, es traslladarà als corredors amb autobús fins a la fortalesa de La Mola i Urb. Cala Llonga per als corredors de les 5 milles.

Com a novetat d’enguany s’ha involucrat a l’empresa Ecopilas que farà una campanya de recollida de piles i bateries entre tots els participants. Ampli suport d’empreses i institucions.

La setena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó referma l’excel·lent acollida tant a nivell institucional com empresarial, pel fet de posar en valor els atributs paisatgístics i històrics del seu recorregut com també, el fet de contribuir a ser un aparador pel turisme esportiu.

A nivell institucional donen el seu suport a la 10/5 Milles Ciutat de Maó el Consell Insular de Menorca a través de la Fundació Foment de Turisme, l’Ajuntament de Maó, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern Balear i la col·laboració del Plan de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears.

A nivell públic la prova compta també amb el suport de Ports de Balears, La Fortalesa La Mola i la Comandància Naval de Maó.

En l’apartat empresarial, el Consell Regulador del Formatge Maó-Menorca farà aportació del formatge pels guanyadors i també per cada participant, Autos Menorca col·laborarà en oferir un descompte a lloguer de vehicles pels participants de fora de Menorca, Baleària s’incorpora aquest any oferint descomptes per poder viatjar des d’Alcudia o des de Barcelona fins a Menorca, Escape Home ha volgut esponsoritzar l’allotjament de la organització i Autobuses Mahón farà el transport dels corredors fins la sortida.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*