Voler i no poder dels regatistes ILCA 4 d’Es Nàutic en el Trofeu Ciutat de Palma

Ciutat de Palma-Es Nàutic
Compartir

Jornada marcada per el temporal i la jornada accidentada del primer dia

Diuen que el que malament comença, malament acaba. I així ha passat malauradament per els interessos dels regatistes del Club Nàutic Ciutadella en el prestigiós Trofeu Ciutat de Palma de vela viscut aquests dies, amb molt mal temps i gent accidentada inclosa. No ha pogut ser i els objectius dels CNC a Palma no s’han pogut complir.
Ciutat de Palma-Es Nàutic
Francesc Sosa en la darrera jornada viscuda dimarts estava el 16 de la classificació general, a les portes de classificar-se, però no seria el seu dia, ja en el darrer moment. En canvi, na Maria Gornès va patir càstig injust dilluns amb la ventada i l’accident del cop a la cara; però dimarts la regatista del CN Ciutadella feia un 5 i un 8 i mereixia estar molt més endavant a la taula classificatòria. Però aquest no era el trofeu dels CNC i dimarts només es feien dues proves, el que suposava que les tres del dilluns li restassin posicions a la general, per acabar la 38 absoluta i dins el Top10 femení.
Na Clara Mendoza ha viscut de tot en aquest Ciutat de Palma 2021: un fora línia de dimarts, la retirada de dilluns… La CNC ha fet el que ha pogut i ho ha donat tot, com sempre, però dilluns va lluitar amb 25 nusos de vent, justament el dia del seu debut a una regata Ilca, mostrant un futur prometedor en aquest bot de categoria.
La competició d’enguany ha constat de sis proves per als Optimist i cinc per a les classes ILCA 4 i 29er. La jornada inicial va haver de suspendre’s per l’excés de vent, amb ratxes que van aconseguir els 20 nusos. El dilluns, per fi, es va poder estrenar el 70 Trofeu Ciutat de Palma amb vent dur del NO. I dimarts es va posar punt final a la competició amb brises de component sud. 
I sense temps per aturar, el director tècnic de vela lleugera del CN Ciutadella, Toni Mascaró, emprèn camí divendres de nou cap a Palma perquè van al Trofeo Navidad, classificatori Ilca 6, a s’Arenal. I hi va amb David Ponsetí, Borja Torres, Laia Mendoza, Maria Gornès i Francesc Sosa.

Accidentat primer dia del Trofeu Ciutat de Palma per els interessos dels regatistes d’Es Nàutic, en una jornada marcada per el fort fred i vent de fins a 27 nusos

Espectacle majúscul en el 70TCP Trofeu Ciutat de Palma de vela. Els regatistEs han suportat ratxes per sobre dels 20 nusos aquest dilluns, que han deixat impactants imatges a la Badia de Palma. I també ho han patit els representants del Club Nàutic Ciutadella, que han tingut molt de fred vent, alguna estona amb fins a 27 nusos. Clara Mendoza i Maria Gornès han bolcat i recuperat prou vegades per estar esgotades, en una demostració d’amor propi. A més Gornès, just abans de sortir a la mar, ha tingut un accident, amb un fort cop al cap que l’ha feta estar tot el dia malament.
Per la seva part, el també CNC Frances Sosa ha fet dues proves bones amb molt vent a Palma de Mallorca però a la tercera prova el vent ha baixat i no li ha anat bé. Mendoza i Gornès podrien haver aprofitat la darrera prova amb poc vent però ja estaven tocades físicament. No ha estat un bon dia per els interessos del CN Ciutadella, a l’espera de veure com va dimarts.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*