Chica Txeca, guanyador temps compensat Regata 100 Milles entre Illes 2021Chica Txeca, guanyador temps compensat Regata 100 Milles entre Illes 2021
Compartir

Victòria en temps compensat des Chica Txeca i en real d’un gran Hydra en una dura i espectacular d’Es Nàutic de Ciutadella

Chica Txeca, de Toni Pons Faner (CN Ciutadella) i Hydra, d’Òscar Chaves (CN El Balís) quedaran ja escrits en la història de sa Regata 100 Milles entre Illes 2021, en sa seva primera edició celebrada aquesta Setmana Santa.
Es menorquins, per imposar-se en temps compensat i ser es guanyadors finals però es catalans, per fer-ho en real, volant literalment a Menorca. Chica Txeca acabava com a campió de sa prova general absoluta de Ciutadella, per un tema des rating, temps que ha tardat en fer es recorregut i sa puntuació final, ajuntat amb ses altres classes.
I s’Hydra, un luxe per Es Nàutic tenir-lo aquí, després de despertar ahir molta expectació en es port, per ser es primer en arribar a Ciutadella, una vegada complert es triangle Ciutadella-Faralló d’Aubarca-Illa de l’Aire-Ciutadella.
Ha estat sa imatge des dia i segur que en serà una de ses de l’any molt probablement en es Moll de la Trona i per es Club Nàutic Ciutadella.
Un poc passades les 5:00 hores de la matinada d’aquest Divendres Sant i després de poc més de 15 hores de navegació, un des grans favorits de sa Regata 100 Milles entre Illes 2021, l’Hydra, amb es ciutadellenc Toni Cavaller (CN Ciutadella) d’acompanyant, arribava as port antic de Ciutadella com a flamant primer classificat amb temps real de sa regata, amb 30 creuers presents.
Just as seu costat, a molt poc, arribava a port un altra des noms propis de la regata, s’Smerit, amb Tito Moure i Stephane Azzoni, qui protagonitzava un polit tu a tu amb Hydra durant pràcticament tot es triangle de recorregut de sa Regata 100 Milles entre Illes 2021. Hydra i Smerit arribaven molt sobrats as ponent de s’illa.
Ja en es primer tram de sa competició, de Ciutadella as Faralló d’Aubarca, Hydra mostrava ses seves clares intencions de plantar-se primer as port ciutadellenc, arribant devers les 17:30 hores des capvespre de dijous. I d’aquí, direcció a s’Illa de l’Aire, on també arribaria davant, amb Smerit ja donant molta guerra. Un combat que es mantindria ja per tota sa costa sud de Menorca, fins a s’arribada, quan encara era fosc a s’illa.
Es protagonisme però en sa primera plaça as final ha tingut color local, ja què se l’ha endüit un altra des noms de sa jornada en es Moll de la Trona, Chica Txeca, de Toni Pons Faner (CN Ciutadella), que arribava as port des seu club damunt les 7:30h des dematí, marcant un molt bon ritme i arribant es tercer a Ciutadella. Açò sí, una vegada compensats es temps, es creuer d’Es Nàutic de Ciutadella finalitzava primer, per davant Lampo Rosso (CN Colònia Sant Pere) i Liberty, del CM Mahón.
Per classes:
Classe A:
1.Smerit (CV Blanes), 2.Hydra (CN El Balís) i 3.Lazy Dog (CN El Masnou).
Classe B:
1.Chica Txeca (CN Ciutadella), 2.Grop III (CN Torredembarra) i 3.Bond (CN Andratx).
Classe C:
1.Lampo Rosso (CNC C. Sant Pere), 2.Liberty (CM Mahón) i 3.Foraster (CM Mahón).
Per sa seva part Wanderlust, també des CN Ciutadella i regit per Josep Pons, va tenir un incident a s’Illa de l’Aire, què el va obligar a haver d’abandonar, justament quan es mantenia també en sa part des primers classificats.
Màxima satisfacció en sa família des Club Nàutic Ciutadella després de s’èxit assolit en quant a nivell i participació en aquesta primera edició, que tant s’ha fet pregar es dos darrers anys. Molta qualitat de regata, un molt bon temps i un companyerisme excepcional, marques de la casa en aquesta recordada Regata 100 Milles entre Illes 2021 que han organitzat sa directiva de Rafel Torrent, amb Miguel Pons a sa davantera. 

Declaracions de Toni Pons Faner (Chica Txeca)

«Sortida molt bona, arribant primers al desmarc, gràcies a conèixer bé la badia de Ciutadella, amb més de 20 nusos de vent fins al Faralló, posant tot d’una l’asimètric, amb condicions dures i vam haver de caure bastant pel vent, condicions en les què el nostre creuer és molt ràpid. Aquí vam veure que manteníem les velocitats dels grans de 45 peus com Hydra, Lazy Dog o Smerit. Primer tram ràpid, arribant quarts a Faralló però amb compensat guanyàvem clarament»
«De Faralló a Illa de l’Aire les previsions eren de cenyida total, amb teòrica avantatge pels grans. Vam decidir anar prop de terra i els dos grans aquí es van disparar i perdre de vista, quedant noltros amb un altre grup i ja cap al sud de l’illa donaven més vent i vam decidir fer-nos enfora de la costa».

«Arribàvem a Illa de l’Aire molt prop del Lazy Dog i desferrats del Grop, passant molt ben posicionats, diria que segons a la segona etapa. Ja duies onze hores de regata i de nit, que és més difícil i el cansanci es va acumulant»

«Al final decidim anar rumb directe ja que donaven vent molt bo i va anar pujant, fent puntes de velocitat increïbles de 10-11 nusos, amb spi posat, mitja lluna que ens acompanyava i donant llum i navegant súper ràpids. Planejant i conscients que anàvem molt bé a la regata, fins a Cala Galdana. Aquí el vent ens en feia de les seves rareses, baixant molt en intensitat, de 130 a 40. Hem arribat bé a Cap d’Artruix, per enfilar ens cenyida pura cap a Ciutadella, arribant a les 7:30h”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *