Hem anat a veure Hestia Menorca-Barça B

Caratula Pase despero
Compartir

Toca aclarir que avui l’encapçalament d’aquest escrit hauria de ser, “Hem vist”, en tost de “Hem anat a veure”, ja que vam visualitzar el partit pel Canal de la FEB, un bon recurs i òptim succedani posat a l’abast de tots els aficionats-des per seguir els partits en directe.

El partit està ben perdut, el filial blaugrana es mostrà sòlid i regular i l’extraordinària defensa que impedia jugar i tirar, li va permetre anar sempre per davant en el marcador. Mostrà superioritat amb una plantilla amb abundor casi excessiva de joventut i talent, com el ja conegut Sergi Martínez. Ni es notà que dos dels destacats el base titular Brancou i l’argentí Bolmaro no van viatjar.

Tot i la superioritat barcelonista mai sabrem que hauria passat amb 3000 persones a les graderies del Pavelló, irradiant energia i empenyent l’equip, quan en l’obertura del darrer quart amb tres triples, es baixà la barrera de déu.

Fa uns anys en un cicle organitzat per la CAEB sobre el lideratge d’equips de feina, vaig tenir el gust d’assistir a una conferència impartida pel basquetbolista del Real Madrid i de la Selecció J.A. Corbalán. El mític jugador centrà la seva dissertació sobre l’estil de lideratge del Base com a facilitador del joc i servidor de l’equip, per treure el màxim rendiment de tots els companys.

Des de llavors som aficionat a admirar especialment als que solen ser els mes petits, però que fan una feina gran i cabdal. L’entusiasta comentarista del partit utilitzà l’encertada expressió anglesa “playmaker”, creador de joc, que fa jugar.

Aquesta va ser la faceta en atac en que varem ser superats, la direcció del joc visitant va ser amo i senyor del baló. Si la valoració dels bases adversaris, molts minuts els dos en pista, es de Cuevas 19 i Marcos 18 i a mes entre els dos marquen 30 punts, es son els que han marcat diferència i guanyat el partit.

Per altra banda, gent de basquet opina que el Base, com a organitzador del joc, ha de tenir una certa autonomia, hi ha moments del partit en que ha de marcar el seu ritme, el timing, reaccionar i fer reaccionar l’equip, elegint els sistemes a realitzar. Vaja, que no fa falta estar sempre tan pendent de l’entrenador.

Falten sis jornades per acabar la Lliga Regular. El Primer, molt probablement el Barça,es jugarà l’ascens directe. El Segon tindrà d’adversari en els Octaus al vuitè classificat del Grup Oest. Damunt el paper aquest seria l’objectiu de l’Hestia, assegurar la segona plaça i mes tenint en compte que en les tres darreres jornades es disputaran tres partits en una setmana. Esperem que tot vagi be i que ja sigui amb l’escalf del públic i com deia l’engresca’t comentarista televisiu, que els “200 de Bintaufa” puguin ser mes de 1000.

Ferran Andreu. Entrenador

Article publicat a n’Es Diari

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*