Assemblea General Ordinària de sa Federació Balear de bàsquet
Compartir

Celebrada s’Assemblea General Ordinària de sa Federació Balear de bàsquet

Assemblea General Ordinària de sa Federació Balear de bàsquet

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears va celebrar aquest diumenge l’Assemblea General Ordinària. El president de la FBIB, Juanjo Talens, va fer un repàs a les principals línies d’acció d’aquesta darrera temporada i una previsió de la feina que es vol continuar fent durant el següent any esportiu. El director general d’Esports, Carles Gonyalons, va ser l’encarregat d’obrir l’Assemblea que es va celebrar a l’Hipotels Playa de Palma Palace & SPA.

Els clubs varen aprovar per unanimitat el pressupost que enguany arriba a 1.125.000 euros i suposa un augment del 7’79% respecte al de 2018. En els tres darrers anys s’ha incrementat més d’un 30% la capacitat pressupostària de la FBIB. El vicepresident econòmic de la FBIB, Pedro Terrasa, va anunciar també que la intenció és acabar la legislatura amb un increment del pressupost del 50% amb ingressos no federatius. És a dir que no es farà incrementant la càrrega sobre els clubs sino que s’aconseguirà vía patrocinis i amb subvencions.

També es va aprovar per unanimitat la liquidació de 2018.

ÀREA ESPORTIVA

A l’àrea esportiva, es va aprovar una sèrie de modificacions a la normativa infantil. Des de la Direcció Esportiva de la FBIB es varen presentar dues propostes i els clubs varen donar llum verda al sistema de competició Infantil FEB que consisteix en aplicar la normativa FIBA amb dues condicions: que els cos arbitral només toca la pilota després de falta, substitucions i temps morts; la regulació dels tancaments d’acta que passen a 50 punts de diferència.

Amb l’aprovació d’aquest canvi, els clubs de les Illes han assumit també el compromís de signatura d’un codi de bones pràctiques per garantir la participació real i efectiva de tots els jugadores/es a cada un dels partits. Per la seva banda, el compromís també de la FBIB d’implantar l’acta digital a la categoria per a realitzar un control del temps de joc dels jugadors i jugadores.

Increment de llicències

El president de la FBIB, Juanjo Talens, va presentar les dades de llicències i inscripcions de la passada temporada i una comparativa amb l’anterior. En total s’ha passat d’un total de 8.758 llicències a 9.460. En el cas de femení, l’increment és de 3.130 a 3.422 (+9’32%) i en el masculí, s’ha passat de 5.628 a 6.038 (+7’28%).

El número d’àrbitres també s’ha incrementat de 144 a 170 en aquesta temporada (+18%).

Acta i llicència digital

El president de la FBIB, Juanjo Talens, va anunciar també que per a la temporada 19/20 es mantindrà l’acta digital a la categoria Júnior Interilles i s’aplicarà també a les categories sènior balear i sub-23. De la mateixa manera, s’incorporarà també la llicència digital.

D’altra banda, el president de la FBIB, Juanjo Talens, va tenir paraules de reconeixement pels clubs que enguany han participat a les diferents competicions FEB amb menció especial cap a l’Iberojet Palma que va disputar la final de la fase d’ascens a ACB. També es va destacar la temporada del Bàsquet Menorca a LEB Plata, també del Bàsquet Calvià i Bahía San Agustín a més d’un reconeixement al CTEIB i Bàsquet Andratx per la seva participació a la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 i al Bàsquet Pla que va jugar el partit d’ascens a Lliga EBA.

Representació arbitral balear als Campionats d’Espanya

A més a més, el president de la FBIB va reconèixer la tasca del col.lectiu arbitral que, enguany, ha vist com representants de les Illes participaren a diferents campionats d’Espanya cadet, infantil i mini tant de clubs com seleccions:

– Campionat d’Espanya de seleccions infantil: Susana Gallego i Josemi Reigal
– Campionat d’Espanya de seleccions mini: Laura Reus i Susana Gallego. Reus va dirigir la final masculina a la categoria Especial i Gallego, el partit pel 3er i 4t lloc també a la categoria masculina Especial.

Campionat d’Espanya de clubs:

– Cadet femení: Martí Seguí
– Infantil femení: Josemi Reigal
– Infantil masculí: Airam Borja

“CISTELLES DEL PASSAT”

L'”Informe del President” va acabar amb la projecció d’un resum de “Cistelles del passat”. Una sèrie d’entrevistes que, des de la Fundació FEBIB1935″ s’han estat fent durant aquesta temporada i continuarà la pròxima recollint algunes de les històries del bàsquet de les Illes. Un treball de Toni García i Jacinto Real.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *