Basquet menor-TIR LLIURE
Compartir

TIR LLIURE

ES BÀSQUET FEMENÍ ESTÀ TOCAT

Per Xus Rotger

Es bàsquet femení a Menorca està tocat. Aquesta temporada sa nostra illa perdrà un dels dos representats que tenia a sa Lliga Balear Júnior femení. Sa normativa és clara, Menorca aportarà dos equips a sa competició balear, sempre que sa competició insular estigui integrada per un mínim de 6 equips.

Aquesta temporada són només 5 els equips que s’han inscrit a la competició menorquina, i només es campió, CD Alcàzar, tindrà dret a participar a sa Lliga Balear. Però és un problema que es pot veure agreujat a curt termini, donant una ullada als equips que participen en ses distintes categories, observam un cas encara més greu. Sa categoria Cadet femení compta aquesta temporada amb només 4 clubs participants, CD Alcázar, CCE Sant Lluís, CB Boscos de Ciutadella “A” i CB Boscos de Ciutadella “B”, aquest darrer, tot i que dugui es nom del Boscos, es en realidad del CB Ciutadella.

Anant més avall, veim com en edat Mini, s´han passat de 15 equips sa temporada passada a 7 en aquesta. Només sa generació d’Infantils puja amb una competició de 12 equips. Però any rere any, malauradament, es perden equips pel camí. Cal cuidar i mimar a aquesta generació, perquè no es perdin un nombre excessiu de jugadores i arribar a Júnior amb una competició mínima de 6 equips i es pugui recuperar es segon equip menorquí a sa Lliga Balear Júnior. Per exemple, s’actual generació Júnior eren 8 equips fa dues temporades, en edat cadet, 3 equips s’han perdut en 2 anys. Açò és el que s’ha d’evitar, perdre equips any rere any, a mesura que es va pujant de categoria.

Federació i Clubs han de fer un examen de consciència, analitzant errors, i posant solucions per atreure al nostre estimat esport el màxim nombre de jugadores possibles, des de ben petites, fent promoció des bàsquet a ses escoles, i quantes mesures siguin necessàries per revitalitzar competicions que actualment són molt descafeïnades.

Sa competència és molta, són moltes ses activitats que pot triar avui en dia qualsevol al·lota, però d’alguna manera hem d’aconseguir fer més atractiu el bàsquet a ulls de ses filletes, i una vegada s’hagin sentit seduïdes, fer feina perquè no l’abandonin per es camí.

Es bàsquet femení es mereix un ‘pla de xoc’, per evitar que es dia de demà sigui gairebé un esport residual, a una illa que és de bàsquet i volem que ho seguesqui essent.

2 comentarios en «TIR LLIURE/ ES BÀSQUET FEMENÍ ESTÀ TOCAT»
  1. Es difícil !!!pero no inevitable.
    Perque??
    Quan arriben a una edat es mes hobby que obligació anar a entrenar.Tambe existeix s”ha falta de Actitut,respecta …i sobren ses influencies neguetives des pares(comprovat)…i l’ho mes trist,es l’orgull,tant amb ambit personal i podriem dir també,ambit des Club deportiu que es el mes toxic.M”agrada molt es basket,he duit per es cami de aquet esport a ses meues filles…sense cap obligació,han apres i aprenen coses positives,han fet amistats,el que han aconseguit apendre ha estat per sa seua Actitut….
    Esper que no desaparesqui es Basket Femeni,el contrari,ha de creixer …

    1. Gracies Anna per es teu comentari. Totalment d’acord amb tu. el meu article nomes preten que els que s’han de posar les piles se les posin. Entre tots hem de fer que el basquet femeni torni a ser el que era.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *