cb ciutadella
Compartir

TIR LLIURE

El CB Ciutadella acaba amb la dura travessia pel desert

Per Xus Rotger

El CB Ciutadella s’ha proclamat merescut campió de la fase menorquina de la Primera Divisió Balear, després de fer un gran campionat, sense conèixer la derrota i quan hi falten encara tres jornades.

Aquest títol és el fruit al feina ben feta, i probablement el fi de la travessia pel desert del bàsquet sénior del club de Ciutadella. Tot hi que és cert que és una competició que no deixa de ser una pretemporada de cara a la fase balear, no deixa de ser un títol, al cap i a la fi.

El 17 d’abril de l’any 2011 el llavors anomenat Carussa-CB Ciutadella, jugava el seu darrer partit de la temporada a la Primera divisió Balear, davant el C.T.E.I.B, un partit que guanyaria 69-63. Va ser s’últim partit oficial, ja que després la junta directiva decidiria no treure equip en categoria sénior.

Tres anys a EBA, en plena crisi econòmica, eren quasi un miracle. Jugadors com Oriol Pagès, Carlos Massanet, Damià Soriano o l’actual jugador del Made in Menorca, Lluís Piris, van donar al club els millors anys de la per llavors jove historia, van ser tres anys al Grup E de la categoria EBA.

Però va arribar el descens a Primera Balear la temporada 2009/2010, i la següent temporada es jugaria a Balears, fent una molt digna campanya. Però el club es veuria obligat a prendre una dura decisió, la desaparició de s’equip sénior. Calia començar de 0, fent feina amb la pedrera, deixant orfe de primer equip a l’entitat. Es tancava una etapa dorada del club, a l’espera de temps millors.

Però diuen que quan es tanca una porta s’obre una finestra, i el CB Ciutadella va obrir aquesta finestra que la temporada 2014/2015, retornaria el bàsquet sénior al club, va ser de forma oficiosa només, jugant contra l’equip que descansava a la competició oficial. La passada temporada ja es va treure equip de forma oficial, capitanejat per Manel Bonmatí. Els resultats no van ser bons, però era una feina que més prest que tard donaria fruits. I enguany ja els està donant. Campions immaculats de la primera fase, un títol que ha de servir per reforçar la feina feta fins ara, i seguir mirant endavant amb optimisme.

La fase balear serà un altre historia, desconeixent quin seran els resultats, però per damunt de resultats futurs, cal quedar-se amb què el CB Ciutadella ha tornat per quedar-se. El bàsquet a Ciutadella està d’enhorabona. Es bàsquet ciutadellenc no es mereixia estar sense equip sénior, i qui sap, si més prest que tard, Ciutadella podrà comptar amb un segon equip que representi a la localitat del ponent de s’illa.

Felicitats a tot el club, especialment a tots els que han fet feina al llarg d’aquets anys de dura travessia pel desert.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *