Petanca Adaptada Festes de Gracia 2016
Compartir

25 jugadors a nes XX torneig de petanca adaptada Festes de Gràcia

Ahir, 3 de setembre, es van reunir a ses pistes de petanca de sa plaça de s’Esplanada de Maó 25 jugadors per a gaudir, una més, de sa festa de sa petanca adaptada de sa ma del Club Vidalba amb motiu des ja tradicional torneig de les Festes de Gràcia. I ja en són vint!

Petanca Adaptada Festes de Gracia 2016

15 joves i 10 acompanyants, voluntaris i amics des Club, estàven disposats a passar un capvespre de competició, de trobada amb es amics, de sanes confrontacions, de passar­ho bé… Sense perdre que en seria una competició dura ja que tot­hom vol guanyar­la. Dos des joves, com és habitual quan no hi ha prou acompanyants, van jugar també, en aquesta llista.

Per tal de donar possibilitats a que tot­hom en tengui sa seva, aquestes competicions estiuenques, es planejan amb dues fases. Sa primera, una serie de partides ràpides (sis tirades de bolic o 11 punts) amb canvi de company i de contrincant en cada una d’elles on s’intenta, amb una fitxa personal de control de resultats, anar combinant, que es jugador millor classificat d’una de ses llistes jugui de parella amb es jugador de sa llista contraria pitjor classificat, tot intentant no fer coincidir, en dues partides seguides, ni es company, ni es contrincant (en aquest cas només a sa llista d’acompanyants) i que s’enfronti amb es proper classificat.

Aquest sistema permet que es jugadors bons i no tan bons juguin mesclats donant sa possibilitat a que tot puguin passar a sa segona fase.

Per a sa segona fase es seleccionen es millors jugadors de cada llista, en aquest cas vuit, i es formalitzen ses parelles definides fins a sa final sempre amb es mateix criteri, primer de sa llista A amb es darrer de la llista B de company. Aquest sistema també fa que ningú pugui saber amb qui formalitzarà parella ja que fins a sa darrera partida i, fins i tot, segons es resultat, no es sap quina és sa classificació de sa primera fase.

Petanca Adaptada Festes de Gracia 2016

Així, amb es resultats de sa primera fase , es va donar aquesta classificació:

 

Tabla Petanca1

A sa segon fase, i per qüestions horàries, també es van disputar ses partides a sis tirades de bolic o onze punts. Va tenir es següents emparellaments:

 

Tabla PetancaFase finalAs llarg des capvespre vam rebre ses visites d’amics i familiars que van animar as joves participants. També vam comptar amb sa presència des representants de s’Ajuntament que, com cada any. Ens acompanyen en una part de sa competició i as lliurament des trofeus i records.

Enguany, i amb motiu d’aquest vint anys, es Club Vidalba, a més des trofeus as guardonats i records per a tots es participants, guardons que van lliurar es representants municipals, va preparar un punt de llibre.

Fotos: Club Vidalba – Jaume Fiol/deportesmenorca.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *