Presentació 11a Volta a Menorca en BTT
Compartir

Es recorregut d’enguany inclou, com a principal novetat, un des trams més exigents des Camí de Cavalls: la zona de Cala’n Calderer as dies 7,8 i 9 d’octubre
Sa prova estarà formada per tres etapes amb inici i final s municipis de Ciutadella, Maó i Es Mercadal i comptarà amb una distància total de 158,42 km.

Avui s’ha presentat a s’Ajuntament de Ciutadella s’11a Volta a Menorca en BTT, esdeveniment no competitiu programat per as dies 7,8 i 9 d’octubre i organitzat per sa Penya Ciclista Ciutadella i un grup de voluntaris amb es suport des Consell Insular de Menorca, sa Fundació Foment des Turisme de Menorca, es ajuntaments de Ciutadella, Maó i es Mercadal i es patrocini de CaixaBank.
A s’acte han assistit sa presidenta des Consell i de sa FFTM, Maite Salord, s’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, es regidors d’Esports de Ciutadella i Maó, Josep Juaneda i Carlos Montes, ess representants de sa Penya Ciclista Ciutadella, Antoni Bosch i Macià Coll, i es director d’àrea de negoci de Caixabank a Menorca, Toyo Tudurí.

Presentació 11a Volta a Menorca en BTTAmb vistes a poder comptar amb una nodrida participació, que en qualsevol cas no podrà superar es mig miler de ciclistes per garantir sa qualitat de sa volta i es màxim respecte a s’entorn, avui s’ha obert es període d’inscripcions, que es podran formalitzar a través del web www.menorcabtt.com.

158 km en tres etapes
Es recorregut dissenyat per a sa present edició està format per tres etapes amb sortida i final a tres municipis de s’illa i que sumen un total de 158,42 km:
• Sa primera, amb una distància de 30 km i un desnivell de 177 m, serà nocturna i sortirà i acabarà as Mercadal. Sa part central de s’etapa discorrerà per un tram exigent del Camí de Cavalls. Es passarà per ses platges de Pregonda, Binimel·là, Cavalleria i Cala Mica. Dificultat: mitjana/alta.
• Sa segona, amb una distància de 71,68 km i un desnivell de 517 m, recorrerà es termes de Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior. Etapa clàssica amb una bona combinació de paisatge de costa i interior. Dificultat: alta.
• Sa tercera, de 56,74 km i un desnivell de 821 m, es desenvoluparà entre Ciutadella i Ferreries. Aquesta etapa és sa que presenta sa principal novetat de sa volta: es recorregut per un des territoris més inhòspits i exigents des Camí de Cavalls: sa zona de Cala’n Calderer. Dificultat: mitjana/alta.
Un esdeveniment únic La Volta a Menorca en BTT s’ha convertit en un esdeveniment únic dintre des circuit esportiu. D’una banda, pes fet de
no tenir un caràcter competitiu i estar organitzada des de s’altruisme i es voluntariat i, d’altra, per ser un model de respecte i gaudi de s’entorn natural i cultural de s’illa. Aquestes característiques, lluny de relegar-la a s’àmbit local, l’han projectat com un referent i una cita obligada per as amants de sa BTT d’arreu de l’Estat.

“És una volta on allò important és passar-ho bé, suar de valent i fer bons companys; no hi ha lloc per a cronòmetres ni per a equips de competició”, han assenyalat des de sa Penya Ciclista Ciutadella, as temps que han remarcat es criteris mediambientals que segueixen des de s’organització per garantir es correcte desenvolupament de sa prova.

Sa presidenta des Consell i de sa FFTM, Maite Salord, ha aplaudit que se celebrin a Menorca esdeveniments esportius coherents amb es valors de sa Reserva de sa Biosfera i ha agraït sa feina feta per sa Penya Ciclista Ciutadella per aportar es seu granet d’arena a sa promoció de s’illa com una destinació òptima per a l’oci i sa pràctica esportiva en contacte amb sa natura.
Per sa seva banda, s’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha assenyalat que sa Volta a Menorca en BTT és una de les proves en què millor es reflecteixen els valors de s’esport, es respecte pes territori i sa seva conservació i s’altruisme, a més de ser una manifestació de sa fortalesa des teixit associatiu local.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *