Compartir

L’àrea d’Esports obre una nova convocatòria per al foment de l’esport i de l’activitat física

El departament d’Esports del Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dimecres, 12 de juny, la convocatòria dels ajuts per al foment de l’esport i de l’activitat física a l’illa de Menorca a entitats esportives sense ànim de lucre, amb l’objectiu de promoure l’esport, la gestió i el funcionament associatiu, l’organització i difusió d’activitats, la participació en competicions fora de l’illa i la formació de tècnics esportius.

L’import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari d’aquesta convocatòria és de 440.000 euros, un 63% més que el 2023, quan el total va ser de 270.000. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 31 de juliol de 2024. Aquests ajuts es divideixen en set línies d’actuació possibles:

– La línia 1A, destinada al manteniment i suport de les entitats esportives-clubs esportius: 175.000 euros (augmenta 40.000 euros respecte de l’any passat).
– La línia 1B, destinada al manteniment i suport de les entitats esportives-federacions: 10.000 euros.
– La línia 2, destinada a desplaçaments i allotjaments per participar en competicions fora de Menorca: 130.000 euros (augmenta 40.000).
– La línia 3, destinada a ajuts per disposar d’ambulàncies que resultin obligatòries en l’organització d’esdeveniments esportius: 15.000 euros.
– La línia 4, destinada a formació de tècnics esportius: 15.000 euros (augmenta 5.000).
– La línia 5, destinada al foment dels valors educatius en la pràctica esportiva, Inclusió i Esport Adaptat: 40.000 euros (augmenta 20.000).
– La línia 6, destinada a ajuts per a la promoció d’esdeveniments esportius de base amb participació de clubs esportius fora de Menorca: 45.000 euros (línia incorporada aquest any).
– La línia 7, destinada a ajuts per a lloguer d’instal·lació esportiva: 20.000 euros (línia incorporada aquest any).

“L’actual equip de govern del Consell Insular aposta per un nou model esportiu, on els participants i les entitats són i seran l’eix principal de les nostres polítiques. Un model que té dos objectius molt clars: millorar les instal·lacions esportives de Menorca i impulsar les entitats, especialment l’esport base a través de més recursos. Això els permet oferir una formació adequada a tots els esportistes escolars, de la mateixa manera que mantenir un bon nivell de pràctica esportiva en general, i com a conseqüència, promoure un estil de vida saludable promovent la competició esportiva tant a nivell insular, com balear, nacional i internacional”, ha explicat Joan Pons Torres, conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Per altra banda, els ajuts a club elits també ha augmentat, passant de 200.600 euros concedits el 2023 a 307.000 destinats enguany. A més, els ajuts mitjançant convenis a Federacions ha estat de 319.504 euros, una xifra major respecte dels 244.154,50 euros del passat any.

En total, el departament d’Esports ha destinat 1.066.504 € a ajuts a entitats esportives, un import que per tant supera per primera vegada la barrera del milió d’euros, el que representa un 53% més que l’any 2023. “Abans, l’àrea d’Esports gastava quasi 200.000 euros en programes que eren prestacions de serveis que només beneficiaven a una empresa en concret. Ara, aquests recursos aniran directament a totes les entitats esportives de Menorca perquè fomentin els valors de l’esport i la seva activitat”, ha conclòs el conseller.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *