EscacsFoto: Escacs Menorca
Compartir

Llorenç Cardona Capó – Escacs Menorca

A falta de disputar la darrera ronda ja tenim nous campions de Menorca en la competició per equips i aquests són a Preferent LOS BOSCOS i a Primera ES CASTELL C.

Ahir a la sisena ronda, Los Boscos en un emocionat duel enfront en el CE Ferreries es varen imposar per la mínima per 2’5 a 1’5, matx que era considerat com una final pels dos equips ja que amb aquest es podia decidir el títol, com així va esser.

La veritat és que la competició a categoria preferent ha estat molt igualada i emocionant, on tots els equips han tingut les seves oportunitats, però l’equip de ponent ha estat el més regular i ben mereixedors d’aquest títol. Els jugadors que han defensat les seus taules han estat: Santi Marques, Fredo Aguiló, Lluis Villalonga, Joan Salord, Marc Gornes, Miquel Arguimbau i Juan Jose Tellez. I amb paraules d’ells mateixos han considerat que la derrota havia estat a prop amb els enfrontaments contra l’equip d’Es Castell o el mateix Ferreries, però varen saber sofrir per aconseguir les victòries parcials. Amb aquest nou èxit, ja sumen el seu vint-i-dosè en el seu palmarès després de seixanta-sis edicions del campionat de Menorca per equips.

A la ronda d’ahir de la categoria Preferent, també hem de destacar la primera victòria d’enguany per l’equip de Sant Lluis que varen guanyar a l’equip C del Cercle Artístic de Ciutadella per un clar 4 a 0. D’aquesta manera tots els equips han puntuat, cosa que satisfà a tothom.

A Primera, l’equip C d’Es Castell, dominador i màxim favorit el títol veient la nòmina de jugadors que comptaven, es varen imposar ahir de forma còmode i solvent a l’equip B del combinat Alaior-Es Mercadal per un clar 4 a 0, sense donar cap tipus d’opció en el seu rival. Felicitats a en Guillem Simo, Alex Carretero, Pere Gomila, Carles Cardona, Santi Escandell, Juan Jose Carretero, Mike Lux i Jansu Soria, jugadors que podrien jugar sense cap problema a la categoria superior.

Així que des de la delegació només ens queda felicita en els dos clubs i a tots els seus jugadors per l’èxit aconseguit.

I el darrer comentari que hem de fer d’aquesta sisena ronda, és que ahir a Es Castell es va guardar un sentit minut de silenci en memòria den Dante Mercadal a petició del seu equip Alaior-Es Mercadal.

En els següents enllaços es poden consultar tota la informació d’aquesta competició per equips:

Categoria Preferent: https://chess-results.com/tnr870852.aspx?lan=2

Categoria Primera: https://chess-results.com/tnr870851.aspx?lan=2

A nivell autonòmic, ahir el CECA va aconseguir un meritori empat a la seva visita davant el Son Dameto després de les victòries dels seus jugadors juvenils Martin Krauchi i Jana Moll i taules den Jose Martinez. D’aquesta manera segueixen a la segona posició, a l’espera de rebre la setmana que ve a l’equip dominador fins el moment de la competició, Sa Dragonera. Per seguir l’evolució de tota aquesta competició autonòmica és pot consultar: https://info64.org/team/lliga-balear-per-equips-2024-fase-1

Divendres a la competició escolar ens vàrem trobar a la seu del club d’Alaior, en el Centre Cultural.

A la categoria Sub-10, a la quinta ronda, en el duel de la jornada, en el derby local després d’una partida d’anades i vingudes a favor d’un i altre, varen signar taules na Laura Rodriguez i en Lluc Pons. I són ells que comanden la classificació en 4’5 punts, seguits per mig punt per en Marc Piedrabuena de Ferreries. El més segur és que entre ells sortirà el guanyador final d’aquesta categoria.

I la sub-16, segueix la competitivitat a la màxima esplendor, a on en Roger Arguimbau amb el ple de victòries és el primer jugador classificat per la competició balear amb els seus 5 punts després d’haver guanyat a n’Eric Ingelmo. I a falta de dues rondes, avantatge amb un punt a Martin Krauchi, Adria Torrent i Daniel Garcia.

La primera femenina que trobem a la classificació és na Marian Piedrabuena (sub-12) amb 3 punts, seguides a mig punt per Aina Cardona (sub-12), Anna Coll (sub-16) i Joana Olives (sub-14).

Per seguir el campionat i els resultats a totes les partides i classificacions es pot consultar:

–          Campionat Sub-16: https://chess-results.com/tnr881541.aspx?lan=2&art=0

–          Campionat Sub-10: https://chess-results.com/tnr881540.aspx?lan=2&art=0

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *