Compartir

Excepcional jornada ahir viscuda a Es Mercadal baix l’organització perfecta del club Penya Alfil pel que el campionat de Menorca va recorrent tota la illa sense cap problemes i amb total normalitat, amb la important ajuda de tots els clubs i jugadors.

A la tercera ronda, a la categoria absoluta ja hi hagut partides importants entre els qui pot esser que siguin favorits en el títol final. En els primers taulers es varen produir la victòria den Joan Moll sobre el jugador cubà Carlos Gonzalez i la den Martin Krauchi davant en Joan Cubas. Pel que m’han comentat en una gran partida, en Joan es va equivocar a les darreres jugades i es va posar a una “red de mate” que va aprofitar el jugador escolar Martin Krauchi.

Pels motius anteriors, ja tenim els primers líders amb 3 punts: Joan Moll i Martin Krauchi, pel que el teòric enfrontament de la propera ronda pot esser molt decisiu pel transcurs de la resta del campionat. A mig punt dels líders hi ha en Joan Salord, Guillem Bagur i Joan Xavier Pons.

I a sub-1600, també tenim els primers líders de la competició amb 3 punts: Martin Sintes i Miquel Mercadal, després de les victòries d’ahir, situant-se a mig punt Aimar Punzano i Eric Ingelmo.

El que també vaig comprovar que encara, en aquesta categoria sub-1600, s’estan jugant massa ràpid les partides i sembla esser que des del “xut inicial” hi ha una carrera frenètica per veure qui acaba primer (es guanyi o es perdi). Aquest factor l’hem d’intentar millorar entre tots, inculcant en els jugadors que tinguin paciència en els jugades i que aquestes siguin meditades, que el capvespre és llarg per poder-lo gaudir així com toca.

En els següents enllaços es poden consultar tots els resultats:

Categoria Absoluta: https://chess-results.com/tnr832005.aspx?lan=2

Categoria Sub-1600: https://chess-results.com/tnr832007.aspx?lan=2

Del que estem contents des de la Delegació de Menorca és el nombre total d’inscrits (32 a l’absoluta i 36 a sub-1600),una vegada que ja hem tancat les inscripcions en els campionats de Menorca. Aquest fet suposa que hem superat el nombre de l’any anterior i s’ha augmentat de forma considerable la quota femenina.

A la pàgina del Facebook i d’instagram d’Escacs Menorca hi ha proves gràfiques de la jornada d’ahir.

La pròxima parada ens portarà fins a Ciutadella en el Cercle Artístic de Ciutadella a la Sala Jeroni Marques el pròxim dissabte 11 de novembre a les 16:30 hores.

Des de Menorca, hem de felicitar a la WGM mallorquina Monica Calzetta que ha aconseguit quedar Campiona del Món Master 50 en el recent torneig celebrat a Palermo. Per veure tots els resultats es pot consultar: https://chess-results.com/tnr832136.aspx?lan=2 i en el diari “El Pais” es pot llegir la interessant crònica que ha fet en Leontxo Garcia:

https://elpais.com/ajedrez/2023-11-05/la-espanola-monica-calzetta-gana-el-oro-en-el-mundial-femenino-de-ajedrez-50.html?fbclid=IwAR2cpdNKpnOYhbf65cHrlQvAzJGEPCexmYhVxoruJDyeHUo2-x7DcDIykDQ

I per últim com que ja hem entrat en el mes de novembre, la primera ronda del campionat de Menorca s’ha computat per l’elo d’aquest mes ja que en esser un torneig de llarga durada, cada mes s’ha d’enviar per fer el seu corresponent càlcul. Així que ja tenim les llistes d’elo Fide del mes de novembre.

Llorenç Cardona Capó
Delegat d’Escacs a Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *