Compartir

A Menorca ja tenim els nous campions de Menorca d’escacs blitz amb la competició realitzada ahir capvespre a les instal·lacions del club Centre Cultural d’Es Castell. Abans d’anar en els resultats finals, hem d’agrair tant a l’Ajuntament d’Es Castell com el propi club organitzador la seva disposició a dur-lo a terme.

La participació va esser similar en els anys anteriors, reunint-nos un total de 46 jugadors de tota Menorca.

A categoria absoluta, domini aclaparador del jove jugador Martin Krauchi del CECA que tot sol, en tot el campionat amb les nou partides disputades, només va cedir unes taules (puntuació final 8’5 punts), seguit per en Joan Cubas del mateix club a un punt. En tercer lloc, Pau Coll de Ferreries amb 6’5 punts i quart classificat i millor sub-1900 Joan Salord amb 6 punts, encara que per ell considerava que no havia fet un bon campionat (la nota final no diu el mateix que les seves sensacions).

D’aquesta manera i amb l’ajuda del nostre historiador particular dels escacs menorquins (Joan Cubas), Martin Krauchi que amb 12 anys s’ha convertit en el jugador més jove que l’ha guanyat el campionat blitz, desbancant a una altre crack del nostre mon, el ciutadellenc Santi Pons que ho va fer per primera vegada amb 13 anys.

Qualsevol elogi nou cap en Martin ens podríem quedar curts (actual tercer Sub-12 d’Espanya) ja que ens podem trobar amb un jugador que pot marcar una nova època dels escacs menorquins i tot sol hem de deixar transcórrer el temps, sense defallir amb la seva feina diària ja que ell, juntament amb els seus entrenadors i familiars, saben que els èxits venen pel treball, esforç i constància.

A categoria iniciació, el nou campió de Menorca és en Miquel Mercadal del CE Ferreries que va totalitzar 7’5 punts, confirmant el gran moment en que es troba ja que ha sortit victoriós a la meitat dels tornejos celebrats aquest estiu. Per la resta de premiats hi va haver molta lluita, confirmant la tònica dels darrers campionats.

En segon lloc, Hector Testi del CC Es Castell amb 6’5 punts, essent l’agradable sorpresa de les darreres proves. Toni Marques del CECA, amb 6 punts per fi ha pujat en el pòdium que havia cercat de forma decorosa de tot l’estiu i ha fet bona la dita, “quien la persigue la consigue”.

Per analitzar totes les classificacions d’ambdues competicions es pot consultar:

Categoria Absoluta: https://chess-results.com/tnr822110.aspx?lan=2

Categoria Iniciació: https://chess-results.com/tnr822112.aspx?lan=2

Amb aquesta darrera prova, donem per finalitzat el VII Circuit Blitz Illa de Menorca que ha tingut una gran acceptació. Des de la delegació, hem d’agrair a tots els qui d’una manera o una altre han format part del circuit: jugadors/es, clubs, institucions (ajuntaments i Consell Insular de Menorca) i com no a les famílies de tots els joves prometedors jugadors que durant tot l’estiu han donat un exemple per tots nosaltres.

De forma especial, ho vull fer en els següents jugadors/es els quals han assistit a totes les proves del circuit:

Joan Cubas, Liberto Triay, Roger Arguimbau, Adria Torrent, Eloi Alles, Daniel Garcia, Pedro Gomila, Santi Escandell, Aimar Punzano, Mark Dominguez, Rosa Maria Ramon, Miquel Mercadal, Marian Piedrabuena, Marc Piedrabuena, Blanca Abello, Lluc Pons i Eric Pons (17 jugadors en total). Fort aplaudiment per tots ells.

Tant a la pàgina del Facebook com a Instagram de la Delegació Menorquina d’Escacs hi ha proves gràfiques d’alguns moments de la competició

Una vegada que ja s’han totalitzat totes les proves i havent fet les comprovacions pertinents, els guanyadors finals d’aquest VII Circuit Blitz Illa de Menorca han estat:

Categoria Absoluta:

              1er classificat: Joan Cubas en 71 punts totals (trofeu i 250,00 €)

              2on classificat: Martin Krauchi en 59 punts totals (trofeu i 200,00 €)

              3er classificat: Liberto Triay en 59 punts totals (trofeu i 150,00 €)

              1er Sub-1900: Roger Arguimbau 56,50 punts totals (trofeu i 100,00 €)

Categoria iniciació:

              1er classificat: Miquel Mercadal en 68 punts totals (trofeu)

              2on classificat: Iker Torres en 61 punts totals (trofeu)

              3er classificat: Marian Piedrabuena en 57,50 punts totals (trofeu)

Tots aquests trofeus i juntament amb tots els de la temporada 2022-23, s’entregaren dissabte que ve dia 30 de setembre a la Concentració Menorquina d’Escacs que es celebrarà a partir de les 16:30 en el Centre Cultura d’Alaior. Primerament, farem el darrer campionat blitz de la temporada (inscripcions obertes havent de fer-ho de forma prèvia mitjançant email a menorca@fbescacs.com o missatge de WhatsApp a 620173452 categoria absoluta com d’escolar) i posteriorment a partir de les 19:30 farem l’entrega per donar finalitzada aquest gran temporada.

Així, que la Delegació de Menorca convida a tots els jugadors/es de Menorca a assistir a aquesta concentració menorquina per a que entre tots li donem la importància que té per l’entrega dels respectius obsequis.

Així que després, amb un merescut descans, ja ens podrem centrar en els escacs clàssics, tenint previst que el campionat de Menorca individual categoria absoluta i sub-1600 comenci el dissabte dia 22 d’octubre amb el següent calendari de joc:

Primera Ronda, 21 d’octubre, Alaior

Segona Ronda, 28 d’octubre, Ferreries

Tercera Ronda, 4 de novembre, Es Mercadal

Quarta Ronda, 11 de novembre, CECA

Quinta Ronda, 18 de novembre, Sant Lluis

Sexta Ronda, 25 de novembre, Boscos

Sèptima Ronda, 2 de desembre, Ateneu de Mao

Octava Ronda, 16 de desembre, Es Castell

Properament s’acabaren de redactar les bases de les dues categories.

Així que tot fet des de Menorca i amb il·lusió.

Informa: Llorenç Cardona Capó. Delegat d’Escacs a Menorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *