maria fiol
Compartir

Durant sis dies correrà uns 250 Km. a la prestigiosa Marató de Sables

Fa ja unes setmanes na Maria Fiol anunciava a les seves xarxes socials la seva participació a la prestigiosa Marató de Sables i ho feia amb un objectiu clar, donar visibilitat a la salut mental i mes concretament a l’ansietat, malaltia que ha patit en primera persona.

Fiol s’iniciava a l’atletisme amb 25 anys, gràcies a la seva amiga Loida que la va enganxar, abans entre d’altres, havia fet Gimnàstica Rítmica fins els 16 anys.. Les carreres populars van ser les seves primeres competicions i va ser precisament allà on es va donar compte de que l’atletisme era una gran medicina per la seva salut mental.

Es precisament de jove quan te el primer episodi d’ansietat que es reproduiria en etapes posteriors. L’atleta lluïssera insisteix en varies ocasions que l’atletisme l’ajudava a aturar el cap i fer-se forta mentalment, essent un element clau en la superació d’una ansietat que era i es encara tabú dins la societat. La malaltia a ella li provocà diversos problemes fins que decideix afrontar-la de cara, posar-li solució i no amagar-se de ningú. Poc a poc l’ha va anar superant i per ella va ser clau l’esport que va començar a practicar ja amb edat adulta.

La seva participació a la Trail Camí de Cavalls, probablement la prova mes dura tant a nivell físic com mental que es disputa a Menorca, la fa encara mes forta, durant tot el recorregut passa per tots els estats mentals possibles, des de la depressió fins l’eufòria i tot amb la soledat d’una carrera de fons i de moltes hores en la que considera que la preparació mental es fonamental per acabar amb èxit una carrera d’aquestes característiques.

Ara se proposa participar a una de les maratons mes dures, la de Sables, 6 dies i 251 Km. sense poder tenir contacte amb l’exterior i que posaran a prova la fortalesa mental de la lluïssera, fent de l’ansietat com a bandera d’unes dures etapes en les que na Maria Fiol competirà intentant mostrar que tot es possible si un s’ho proposa.

Fiol afirma que una malaltia com aquesta es supera amb força de voluntat trobant una activitat que t’ompli i t’ajudi a aturar el cap animant a tots els que la pateixen a trobar una “válbula de escape” com ho es per ella el córrer. Vol deixar clar que no hi ha que córrer 200 Km. per superar els problemes mentals, si no que ella ha trobat en aquest esport la seva forma de “fer net” sa ment.

Acabem una llarga i entretinguda conversa amb els agraïments de l’atleta a tots els qui la recolzen, especialment Jordi Seguí, fisio, i Migue Huguet, podòleg, dues persones claus en els set mesos que queden per envant per preparar aquesta marató. També vol fer especial menció a l’empresa Satélite Service, la primera que es va interessar en formar part d’aquest projecte per fer possible la visibilitat d’un repte apassionant.

Des de deportesmenorca.com i Esports Sant Lluís ens sumem i estalonem aquesta iniciativa intentat donar tot el suport que la nostra modesta posició ens permet. Podem anunciar que farem un seguiment puntual de tot aquest procés iniciant una col·laboració amb na Maria Fiol que ens farà arribar ses seves sensacions.

(Article publicat a la Revista d’Informació Local S’Auba)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *