torneig d'escacs de Maó
Compartir

Setmana frenètica amb doble prova del VII Circuit Blitz Illa de Menorca

Dijous a Sant Lluis, seguint amb la bona tònica de les darreres proves ens vàrem reunir 76 participants (44 a categoria absoluta i 32 a l’escolar), encara que l’ambient es respira un cert nerviosisme que ho atribuirem que el mes d’agost tocava el seu fi, incloent l’ordinador que em va donar un bon ensurt en el començament de campionat que vam podem resoldre de la millor manera possible.

torneig d'escacs de Sant Lluís

A la categoria escolar, el jugador Hector Testi (CC Es Castell) va sorprendre a tots i en 8 punts finals va quedar campió, seguit amb 7 punts per Iker Torres (CECA) i amb 6’5 per Marc Piedrabuena (CE Ferreries).

I a l’absoluta, nou triomf den Joan Cubas (CECA) amb 8’5 punts, seguit pels seus companys de club Joan Ponseti amb 7 punts i Liberto Triay 6’5 punts. I quart classificat, reafirmant-se una altre cop, Adria Torrent (CC Es Castell) amb 6’5 punts i primer Sub-1900.

Com que sempre a Sant Lluis, el seu club ens depara alguna que altre sorpresa, aquesta vegada van donar premi en el primer classificat Sub-1600 que va recaure amb Roger Arguimbau (CECA) amb 6 punts en novena posició final.

A destacar també que a Sant Lluis es segueix amb la tònica de no donar trofeus i a canvi, entregar productes autòctones que crec que són molt ben rebuts pels guanyadors finals. Els primers classificats locals del club  varen esser Josep Masanes, David Andreu i Xavi Serra a l’absoluta i Segi Pons, Axel Andreu i Marc Pons Teixidor rebent una medalla cadascun d’ells.

I ahir dissabte va tocar la prova de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó, que per evitar ensurts de darrera hora, es va canviar la ubicació exterior original pel Poliesportiu Municipal de Maó per estar protegits en cas del mal temps amenaçant d’aquests dies. I per aquest motiu, des de la delegació de Menorca, volem agrair la bona predisposició i la rapidesa de l’ajuntament maonès (Regidor d’Esports Lazaro Alcaide i cap d’esports Josep Garriga) amb cercar un pla B, havent encertat amb la decisió ja que quan començàvem el torneig van caure unes quantes gotes de pluja.  

El que va decebre una mica va esser la participació ja que tot sol ens apuntarem 48 jugadors (27 absolut i 21 a l’escolar), senyal ben inequívoca que hi falta club que rellanci els escacs a Maó en tots els sentits.

A categoria escolar, Miquel Mercadal (CE Ferreries) amb 7 punts es va proclamar campió, ben escoltat per les jugadores femenines Marina Olives (CC Alaior), amb els mateixos punts i Marian Piedrabuena (CE Ferreries) amb 6’5 punts.

I a la categoria absoluta, nou triomf den Joan Cubas amb 8’5 punts (i ja van quatre dins el circuit), seguit per Martin Krauchi amb 7’5 punts i Joan Salord amb 6’5 punts. El primer sub-1900 i quart classificat va esser Roger Arguimbau amb 6 punts. No falta dir que tots aquests 4 jugadors pertanyen el CECA.

Per analitzar totes les classificacions de les proves de Sant Lluis i Maó es pot consultar:

Sant Lluis: Absolut – https://chess-results.com/tnr812716.aspx?lan=2

Sant Lluis: Iniciació/escolar – https://chess-results.com/tnr812719.aspx?lan=2

Maó: Absolut – https://chess-results.com/tnr813835.aspx?lan=2

Maó: Iniciació/escolar – https://chess-results.com/tnr813845.aspx?lan=2

Com sempre destacar la bona predisposició de tots els participants i de les famílies que acompanyen en els menors i que ajuden en tota la infraestructura del torneig amb muntar i desmuntar.

Tant a la pàgina del Facebook com a Instagram de la Delegació Menorquina d’Escacs hi ha proves gràfiques d’alguns moments de la competició.

En els campionats d’Espanya d’Aficionats per trams d’elo disputats a Murcia a 9 partides, els nostres representants han realitzat un excel·lent torneig:

-Joan Moll en el tram de 2300 d’elo amb 81 participants ha quedat a la posició 28 amb 5 punts i guanyant ni més ni menys 125’60 punts d’elo, situant-se en aquests moments per sobre del 2100.

-En el tram de 2000 d’elo amb 103 participants, na Jana Moll  ha quedat a la posició 42 amb 4’5 punts i guanyant 25 punts d’elo i en Joan Fuster posició 79 amb 3`5 punts.

Per analitzar totes les classificacions d’ambdues competicions es pot consultar:

Tram 2300: https://info64.org/campeonato-de-espana-de-aficionados-2023-tramo-2300

Tram 2000: https://info64.org/campeonato-de-espana-de-aficionados-2023-tramo-2000

Encara que hagi volgut quedar a l’ombra, en David Pons ha participat a Alfafar (Valencia) el I Torneig Internacional de Alfafar “Memorial Miguel Martinez” competint davant forts jugadors, demostrant el seu talent, acabant en 5’5 punts (posició 16 de 126 participants) i enfrontant-se davant 4 jugadors titulats, incloent el gran Divis, David Martinez. Segons les seves paraules, molt content del torneig realitzat i en un poc més d’encert hagués quedat dins els primers classificats.

Per últim comentar que els jugadors escolars Joan Moll i Pau Coll ja han obtingut la titulació d’àrbitres de les Illes Balears, motiu que ens alegra i ens satisfà a tots els clubs de Menorca.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat d’Escacs a Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *