El Consell Insular de Menorca rep als esportistes menorquins dels Island Games (IGA) celebrats a Guernsey
Compartir

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha volgut reconèixer i celebrar l’èxit esportiu aconseguit a Regne Unit junt amb el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Joan Pons Torres, i el president d’IGA, Antoni Olives

El Consell Insular de Menorca ha celebrat un acte institucional aquest divendres, 1 de setembre, en reconeixement als esportistes que el passat mes de juliol van participar en els Island Games (IGA) celebrats a l’illa de Guernsey. Una competició que va constatar el bon moment que viu l’esport de base a Menorca amb 19 medalles, 7 d’elles d’or, i la vuitena posició a la classificació general d’un total de 24 delegacions.

Un èxit que el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha volgut reconèixer i celebrar junt amb el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Joan Pons Torres, i el president d’IGA, Antoni Olives, en una recepció oficial a tots els participants, tècnics i representants de les federacions que van fer possible aquests resultats.

“Voldria donar la meva més sincera enhorabona a les més de 100 persones que van formar part de l’expedició menorquina en totes les categories esportives. Tots sou importants i tots formau part de l’esport menorquí. L’esport representa valors molt positius, valors amb es quals ens identifiquem totalment, com els que fan referència al sacrifici, a la voluntat de superació i fer feina en equip. Heu contribuït a donar una imatge excel·lent de Menorca en l’àmbit internacional. Sou un exemple a seguir”, ha afirmat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, durant el seu discurs.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Joan Pons Torres, ha recordat la seva experiència durant el viatge a Guernsey, ha remarcat la feina desinteressada que es fa des d’IGA Menorca, i s’ha fixat com a repte aconseguir més representació de Menorca en futures edicions dels Island Games: “Va ser un honor acompanyar-vos a Guernsey. Ja fa des de 2007 que Menorca participa en els Island Games i de llavors ençà s’ha incrementat molt la participació dels esportistes menorquins. Encara ho podem incrementar més, ja que tenim molts esportistes a Menorca. La nostra responsabilitat des del Consell és aconseguir que com més esportistes millor puguin anar als Island Games. Gràcies per dur el nom de Menorca arreu del món”, ha explicat Joan Pons.

Els esportistes han rebut un obsequi commemoratiu per part del Consell i gaudit d’una celebració a l’exterior del CIME. I ja preparen els nous reptes IG amb l’objectiu de millorar els resultats d’enguany als pròxims Jocs IGA, que se celebraran a Orkney l’any 2025 i on Menorca té previst participar en 11 dels 13 esports oficials. Abans, però, se celebraran els Jocs Municipals 2024.

“El comportament de tothom ha estat absolutament excepcional. Alguns dels esportistes han guanyat medalles, altres no, i això passa sempre. Tothom ha gaudit, tothom ha fet amics, tothom ha après a conviure i tothom ha viscut una gran experiència i generat records”, ha conclòs el president d’IGA Menorca, Antoni Olives.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *