Escacs Menorcquins Salobrenya
Compartir

Noves experiències per Salobrenya

Amb un quants de dies de retràs degut a motius electorals, tornem a reprendre les informacions dins els escacs.

A Salobrenya, la capital espanyola dels escacs del mes de juliol, a la categoria Sub-14 ja havíem comentat que la competició pujava de nivell i els nostres jugadors no partien amb els millors presagis. Segur que es deixaren la pell però els resultats no varen acompanyar del tot però segur que l’experiència viscuda entre tota l’expedició ben segur que ha volgut la pena i de resultats no tot sol hem de viure.

Així que el resultats finals foren el següent entre 189 participants a la :

Roger Arguimbau i Eloi Alles, varen aconseguir 4’5 punts tots dos classificant-se posició 99 i 108, Pau Genestar, 4 punts (posició 120) i Pau Benejam 3’5 punts (posició 149). La nota positiva va esser que els dos Pau’s varen guanyar punts d’elo (24,40 i 55,60 punts, respectivament). El millor balear va esser Julian Nieto amb 5 punts finals (posició 63).

Com el mon mai s’atura i els escacs menys, ahir dilluns, va començar la sub-16 a on na Jana Moll i en Joan Salord (ambos del CECA) intentaren acabar amb altres sensacions. I la veritat és que la cosa ha començat bé ja que han aconseguit victòries contra jugadors que els superaven en el ranking inicial i després de 3 rondes duen 1’5 i 2 punts, respectivament. El millor balear en aquests moments és Manuel Ermanchenko que du ple de victòries.

Després i per tancar els campionats nacionals, els seguiren a partir de dilluns dia 31 de juliol els nostres representants Joan Moll (CECA) i Pau Coll (CE Ferreries) que competiran entre 222 participants en el torneig més fort de tots a on els primers 25 jugadors tenen més 2.200 punts d’elo.

Per seguir l’evolució de les competicions nacionals es pot consultar la pàgina web https://info64.org, concretament:

Categoria Sub-14: https://info64.org/ce-sub-14-2023

Categoria Sub-16: https://info64.org/ce-individual-sub-16-2023

Categoria Sub-18: https://info64.org/ce-sub18-2023

A on també ha començat la competició és en el IX Open Internacional Ciutat d’Oviedo (https://info64.org/ix-open-internacional-ciudad-de-oviedo) a on Nando Florit i Diego Aguilo  aprofitaren aquest desplaçament per fer turisme. Allà s’han trobat amb el jugador mallorquí Joan Planes (Son Dameto) i pel menorquí d’adopció Enrique Umaran (Getxo).

I en clau més propera, una vegada que els cavalls de Sant Jaume d’Es Castell ja deuen estar descansant després de les festes, donaren pas en els nostre cavalls i així diumenge dia 30 de juliol a partir de les 17:00 a es moll de Cala Corb, veurem que saber fer. Recordar que, com sempre per una millor organització d’aquest Circuit Blitz Illa de Menorca, es recomana fer inscripció prèvia a menorca@fbescacs.com o missatge de WhatsApp a 620173452, categoria absoluta com d’escolar.

I per la propera setmana, desembarcarem a Alaior, Plaça Es Ramal, dijous dia 3 d’agost a les 18:30 hores a on les inscripcions també ja estan obertes.

Així que des de la Delegació de Menorca animem a tots els jugadors de Menorca i algun que altre visitant, que encara que aquest període es pugui considerar de vacances, participin en el nombre més ample de les proves, compaginant el descans, la família, ……i per suposat, practicant el nostre esport favorit, els escacs.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat d’Escacs a Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *