Torneig de Llevant dEs Castell dEscacs
Compartir

Bona primera jornada en el Torneig de Llevant d’Es Castell

Des d’Itàlia ens venen molt bones notícies pels escacs menorquins i és que a l’Europeu de Veterans celebrat del 26 de maig al 3 de juny, el jugador menorquí establert des de fa molts d’anys a l’illa veïna, Mestre Fide, Tomas Serra ha quedat subcampió de +75 anys (tretze a la classificació absoluta de +65). A aquest prova va aconseguir 6 punts de 9 possibles, perdent tot sol una partida en tota la competició i aconseguint guanyar 39,6 punts d’elo.

Així nou èxit del jugador d’Es Castell que no fa més que afegir a la seva dilatada trajectòria escaquista que està plena de triomfs d’importància.

Només ens queda donar-li l’enhorabona a en Tomas des d’aquestes línies, esperant podar-lo saludar en persona en el Torneig de Sant Jaumet de finals del mes de juliol.

Els altres representants espanyols també copar els primers llocs: MI Jose Antonio Lacasa tercer classificat +50 anys i GM Jose Luis Fernandez sots campió +65 anys.

Per veure tots els resultats d’aquest torneig internacional es poden consultar els següents enllaços:

Super 50: https://chess-results.com/tnr766881.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30

Super 65. https://chess-results.com/tnr721661.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30

A nivell insular, bona primera jornada la celebrada a Es Castell en el Torneig de Llevant amb alguna que altre sorpresa. Després d’haver-se disputat les 4 primeres partides comanda la classificació la dupla formada per Pere Gomila i Guillem Simó amb 3’5 punts, seguit de 5 jugadors a mig punt. Segur que ningú ha dit la darrera paraula i es preveu molta lluita per la jornada de dissabte dia 10, a on encara roman oberta les inscripcions en el mateix.

I a la categoria d’iniciació, per ara, domini inapel·lable del jugador del CECA, Iker Torres, on porta ple de victòries, seguit a mig punt pel jugador alaiorenc Lluc Pons.

A aquesta competició serveix de prova de foc per poder veure jugadors que debuten en competició oficial, així que el club organitzador es sentirà satisfet per aquests nous debutants.

Per seguir, ronda a ronda els resultats es pot consultar:

Categoria Absoluta (27 jugadors) – https://chess-results.com/tnr774234.aspx?lan=2

Categoria Iniciació (19 jugadors) – https://chess-results.com/tnr774249.aspx?lan=2

A la pàgina del Facebook d’Escacs Menorca hi ha imatges que demostren el bon ambient viscut al jornada inaugural.

A on segueix amb bon ritme la competició és a Sant Lluis, en el seu Torneig Social, a on la notícia és que a falta de dues jornades, Xavi Serra i Josep Masanes estan empatats en el primer lloc amb 8 punts, seguits a 1 punts per David Andreu i Lluis Sanjuan. Hi ha que dir que hi ha una nombrosa participació amb 20 jugadors de totes les edats. Un altre exemple de promoció dels escacs en tots els seus nivells.

I a la nostra habitual secció de l’altre vida dels nostres escaquistes, ens volem fer ressò de l’èxit aconseguit per Enric Perez Massanet que ha guanyat el III Concurs de Joves Dramaturgs amb l’obre “L’herència”. Podeu consultar la notícia a: https://www.menorca.info/menorca/cultura/2023/06/04/1950179/enric-perez-massanet-guanya-iii-concurs-joves-dramaturgs-amb-herencia.html

Un altre exemple de que els escacs són beneficiosos per aconseguir èxits amb altres disciplines de la vida.

Informa: Llorenç Cardona Capó/Delegat d’Escacs a Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *