Dia de Ses Illes Balears-Escacs
Compartir

 Activitat Dia de Ses Illes Balears

Com estava previst, dimecres dia 1 de març en el marc de la festivitat del Dia de ses Illes Balears, es va homenatjar a 5 escaquistes en actiu majors de 80 anys que tenen el nostre joc com a bandera de la seva vitalitat i de la seva força.Dia de Ses Illes Balears-Escacs

Aquesta activitat va esser organitzada de forma conjunta entre la Delegació de Menorca de la Federació Balear d’Escacs, Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca i Ajuntament d’Es Mercadal.

Agrair des d’aquestes línies  poder disposar de l’espai de Can Angel d’Es Mercadal, a on era la primera vegada que l’hem visitat i sa veritat és que ens vàrem trobar molt còmodes.

Dia de Ses Illes Balears-Escacs

Els jugadors homenatjats foren:

  • Dante Mercadal Melia (Centre Cultural d’Alaior)
  • Juan Jose Carretero Orfila (Centre Cultural d’Es Castell)
  • Juan Mercadal Camps (Cercle Artístic de Ciutadella)
  • Jose Pons Tuduri (Centre Cultural d’Es Castell)
  • Jose Antonio Sales Pelegri (Centre Cultural i Esportiu Sant Lluis)

Baix el títol de “Els escacs no tenen edat”, vàrem voler demostrar a la societat que el nostre esport és pot practicar de ben jove (escolars) fins a la meravellosa tercera edat (jugadors de més 80 anys a les seves esquenes), consistint en primer lloc amb la disputa de partides amistoses d’exhibició entre els homenejats i 5 escolars de Menorca. El resultat de les partides no era aquest dia el més important, sinó la mostra generacional, amb el binomi escacs i família (de pares a fills, d’avis a nets o viceversa).

Els jugadors escolars presents foren: Joana Olives (Centre Cultural d’Alaior), Joan Mariano Antonio (Centre Cultural d’Es Castell), Iker Torres (Cercle Artístic de Ciutadella), Sergi Pons (Centre Cultural i Esportiu de Sant Lluis) i Anna Coll (CE Ferreries)

Davant un nombrós públic, a la segona part, amb la presència per part del Consell Insular de Menorca, Leonor Berja (Directora Insular d’Educació Joventut i Esports) i de l’Ajuntament d’Es Mercadal, Javier Periañez, vaig exposar en els presents el motiu d’aquest homenatge en els 5 jugadors, entregant posteriorment placa commemorativa en els homenatjats i entregant un petit present en els escolars.

A la pàgina del facebook, hi ha la prova gràfica de les imatges més importants de l’acte, així com el dissertació que vaig fer.

Tot sol em falta agrair a tothom l’assistència a aquesta especial trobada quedant molt satisfet de tot el transcurs de l’esdeveniment, a l’espera de que sempre hi hagi motius a Menorca per celebrar que els escacs estan molt vius.

Informa: Llorenç Cardona/Delegat de Menorca d’Escacs

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *