Toc d’Esperó: La millor futbolista europea i el CEE St. Lluís

Toc d'esperó
Compartir

Els-les joves solen seguir els passos, de colca figura amb la que s’identifiquen i volen imitar, ja sigui per que juga en la mateixa posició o senzillament perquè és un crak que els provoca dmiració. Record fa uns anys una al·lota que venia a l’entrenament amb la samarreta de Ronaldinho. Era el seu preferit, prenia exemple del jogo bonito, la manera de jugar del brasiler.

Es bo tenir una connexió amb un model, ja sigui en l’èlit o en l’equip de la pròpia ciutat, ara bé, fins fa quatre dies les joves jugadores havien de referenciar-se en futbolistes masculins, avui ja poden tenir per icones a dones. El passat cap de setmana la Lliga Iberdrola, encetà la competició amb un bon nombre de figures que poden ser punt de referència. Per damunt de totesexcel·leix Alexia Putelles, que fa uns dies va ser elegida la millor futbolista d’Europa de la temporada 2020-21.

Putelles va guanyar el Triplet i acumula un caramull d’actuacions magnífiques, partits en els que donà autèntics recitals de qualitat individual. La capitana del Barça mostra personalitat i caràcter damunt el camp, juga i fa jugar a les companyes, amb assistències de luxe i passades extraordinàries. A més, es la centrecampista que mes gols ha marcat de les grans lligues europees. 

Aconseguida la naturalitat en el funcionament del futbol femení, falta donar empentetes definitives per fer el cim de la plena igualtat. Es fàcil veure al·lotes jugant a futbol als parcs, fora bo aplanar el camí de manera que s’apuntin als clubs federats. En altres contrades s’apliquen mesures de discriminació positiva, com ajudes en les quotes o les fitxes federatives, de manera que cap ni una quedi sense l’oportunitat de jugar i així aconseguir que en cada Club hi hagi un equip de fèmines, que il·lusioni i faci accessible jugar. Per altra part, els mitjans de comunicació tenen un primer paper vital per augmentar l’audiència i l’afició, amb abundants informacions de les prèvies del partit i les cròniques del mateix. 

CCE sant Lluis-Vic

L’expansió definitiva depèn també de les retransmissions televisives, que el futbol femení entri a dins les cases. Real Madrid i Barça TV, Teledeporte, Gol TV, Movistar i les autonòmiques oferiran partits, una àmplia oferta sense haver de posar la ma a la butxaca. Per cert, si hi ha emissions de partits de la Tercera Divisió masculina, d’igual manera serà factible veure al St. Lluís o el Sami per IB3 TV? 

Dins de tota aquesta perspectiva del futbol femení tenim l’avantatge de tenir sobre el terreny i al .davant de tots els equips menorquins al CEE St. Lluís al Grup III de la Primera Nacional Femenina i la UE Sami en la Categoria Autonòmica. 

El proper Diumenge les ciutadellenques enceten la seva participació jugant contra l’Algaida i el St. Lluís desprès d’un inici esperançador, juga el primer partit com local, rebent al Vic.

L’equip de Ses Canaletes per aconseguir el nivell necessari i mantenir aquesta exigent categoria a demés d’11 renovacions,
ha reforçat la plantilla amb 9 incorporacions entre locals i foranies. 

Destacar que 4 equips son de la Comunitat Balear, Collerense, Son Sardina, Balears i St. Lluís i criden l’atenció històrics com R.C.D. Espanyol, SD Huesca, CE Europa, Zaragoza CF. Fer un bon paper no serà bufar i fer ampolles, sempre es bo començar bé a casa, ajudarà que les futbolistes notin l’alè i tinguin el suport de les seves aficions i com més aficionats millor!

Ferran Andreu. Entrenador

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*