Compartir

Tir Lliure – Article d’opinió

És atractiva la Copa Junior menorquina?

Amb aquesta ja són tres les temporades en les quals setmanalment treim a la llum  la secció “El Rincón”, tractant de fer un humil seguiment a la jornada de la categoria Sènior i la Júnior, així com alguns “Rincons” especials de la resta de categories. Cenyint-nos a la categoria Júnior, és un luxe seguir la Lliga Balear, tot un encert la seva instauració. Però ja fa temps que m’assalta una pregunta: És atractiva la competició de Copa que disputen els equips que no es classifiquen per a l’Inter-Illes?.

És, a la meva modesta opinió, el punt oposat a la Lliga Balear, una competició sense gaire al·licients, descafeïnada, curta i que, més que gaudir -la, serveix de càstig pels jugadors que hi participen, almenys per a alguns dels equips que la disputen, que ho preguntin al CB Boscos la temporada passada o al CCE Sant Lluís en l’actual. La Copa menorquina només serveix per a complir l’expedient per arribar al mes de març o abril, per a poc més, perquè en moltes ocasions, abans de començar-la ja se sap qui serà el campió.

Foto: Arxiu CB Ciutadella

El problema és que queden en l’actualitat 4 equips disputant la Copa masculina i 3 la femenina, que en algun cas és una competició amb un clar favorit, com li passa molts anys al tercer equip en lliça que no es classifica per a la balear. Sota el meu modest punt de vista això provoca una clara desmotivació i no beneficia en què en el futur hi hagi més equips en lliça.

Urgeix posar solucions, ja sé que l’econòmica, per desgràcia, és la que prima per sobre de totes, però el format de competició seria molt més atractiu al principi de temporada, amb tots els equips menorquins podent-hi participar i que serviria també per a preparar la Lliga Balear. A partir de Gener es podria continuar disputant l’atractiva Lliga Balear amb una novetat…un segon grup, una Lliga “B” o una Segona Divisió, anomenem-la com vulguem, però que doni opcions a tots a enfrontar-se a rivals diferents als que un es troba des que comença a competir en edat Mini.

Una Lliga amb ascensos i descensos, que sigui un premi per a tots i no sols per a alguns, a manera de colofó en acabar  l’etapa de formació. Amb l’actual Copa només caminem cap a més taxa d’abandó, ja que per a molts dels jugadors, malgrat continuar competint, des de Gener arriba una travessia pel desert que no condueix a cap lloc. 

Som conscient que els clubs són els primers que han d’assumir i acceptar un nou format de competició y acontinuació apretar a la FBIB perquè fagi ses passes pertinents perquè més prest que tard vegi la llum una nova Lliga Balear, em consta que ja se n’ha parlat d’aquest tema, ara fa falta posar-se “manos a la obra” si ens estimem en nostre esport.

Potser així aconseguiríem invertir la tendència de perdre equips a mesura que pugem de categoria.

Tots sortiríem beneficiats, clubs, jugadors, entrenadors, pares i afeccionats en general i el gran guanyador seria, sens dubte, el nostre benvolgut esport de la cistella.

Rissoabraçada amics lectors.

2 comentarios en «Tir Lliure – És atractiva la Copa Junior menorquina?»
  1. Hola Guiem, primer de tot gracies per el teu comentari.

   Entranta en dir-te una resposta i respectant la teva opinió, te dic que si. No es tracta de quin equip es veu afectat. Que som del Sant Lluis? No me’n he amagat mai, que el podria haver fet en un altre moment aquest article? Si, el faig ara perque aquets dies he tingut varies converses amb gent de basquet sobre aquest tema.

   El fet es que en femeni una copa de tres equips es molt pobre, el fet es que en masculi enguany es el Sant Lluis, com ho podria haver estat s’Alcazar, l’any passat el Boscos, en femini pot passar tres cuarts de lo mateix. Simplement es un pensament meu per millorar tots.

   De totes maneres i com he dit abans gracoes per la teva opinio.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *