Integrasport
Compartir

Es programa de valors educatus i hàbits saludables INTEGRASPORT compta ja amb 30 clubs esportus adherits

Integrasport

Després de l’èxit de les dues temporades anteriors, el Consell Insular a través del departament d’Esports, segueix apostant per INTEGRASPORT, un programa de formació esportva emmarcada en un context d’adquisició de valors educatus i hàbits saludables.

Així, el passat 16 de setembre, l’equip d’Integrasport, encapçalats pel director insular d’Esports, Josep Juaneda, es va reunir amb els clubs que s’han adherit a aquest programa per a la temporada 2019-2020. La finalitat de la reunió va ser la proposta de millores i novetats per a treballar amb els clubs esportus i així poder oferir una formació esportva integral a partr dels diferents àmbits d’intervenció que estableix el programa: esportstes (cohesió d’equip, convivència, control emocional, actvitats d’interrelació amb altres equips, clubs, esports…), famílies (implicació en competció, xerrades sensibilitzadores…), entrenadors i competció.

Actualment el programa compta amb l’adhesió del 30% dels clubs esportus de Menorca, amb un total de 30 clubs adherits de 15 disciplines diferents com el ciclisme, futbol, tenis, voleu, futbol sala, bàsquet, judo, karate, gimnàstca artstca, atletsme, hípica, vela, bàdminton i patnatge. Dels 30 clubs adherits, 20 ho han fet durant aquesta nova temporada.
En aquest sentt, durant la reunió es va decidir establir dos àmbits de treball, classifcats en nivells d’intervenció. D’aquesta manera, els 10 clubs que ja estaven adherits l’any passat formaran part del segon nivell d’intervenció, i els 20 nous integrants formaran part del primer nivell.

L’objectu perseguit del primer nivell d’intervenció és dotar de major autonomia a entrenadors i clubs. Per aconseguir-ho, es donarà formació a entrenadors dirigida a donar-lis recursos per a desenvolupar programes propis sobre valors. En canvi, en el segon nivell d’intervenció es donarà formació a entrenadors dirigida a donar-lis experiències i vivències que sensibilitzen i donen idees que poden ser aplicades en els entrenaments que estan programats durant la temporada esportva.

El director insular d’Esports, Josep Juaneda, ha mostrat la seva satsfacció davant la implicació dels clubs esportus de Menorca per treballar en la formació esportva de més qualitat, atenent a aspectes fonamentals per al creixement de les persones i ha anunciat que enguany, com a novetat, també es duran a terme dos tallers, un d’hàbits saludables i un altre sobre igualtat de gènere.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *