Volta Cicloturista 2018
Compartir

Baixa es teló sa Volta Cicloturista més femenina

Inscripció record de fèmines amb cinquanta-cinc inscrites des 370 participants que han rodat per Menorca durant tot es cap de setmana

Es ciutadellenc Jaume Bosch i sa mallorquina Mavi Garcia (Movistar Team) han estat es millors escaladors a sa divuitena edició d’aquesta prova

Volta Cicloturista 2018

Cansats però immensament satisfets, així s’han acomiadat avui es 370 participants de sa XVIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca que han estat recorrent sa illa aquest cap de setmana i que compartien es seu dinar de comiat as Recinte Firal de Maó. 

Una edició on ha quedat demostrat que s’afició per esciclisme no coneix de gènere i en es que s’ha reivindicat es paper que estan fent ses dones en aquest esport des de fa temps. Record d’inscripcions femenines amb 55 participants, que ha quedat visualitzat aquest matí amb una foto inèdita en una prova d’aquestes característiques amb totes ses corredores davant de s’església de Sant Maria de Maó.

Volta Cicloturista 2018

Sa presència destacada de sa mallorquina Mavi Garcia, de plena actualitat després de sa seva incorporació as Movistar Team, s’únic equip femení espanyol professional que existeix adscrit a s’UCI Women’s Team, sa olímpica Dori Ruano, participant ls Jocs Olímpics de Barcelona, ​​Sidney i Atenes, o sa catalana Marta Vilajosana, una de ses poques ciclistes espanyoles en aconseguir una etapa as Giro d’Italia o ses periodistes d’Eurosport i Ciclismo a Fondo, Laura Messeguer i Ainara Hernando han compartit no només esforç damunt sa bicicleta sinó també ses seves reflexions as voltant des paper de sa dona en es col·loqui que va tenir ahir dissabte as Recinte Firal de Maó.

Menció a part sa presència i es testimoni de s’escultora i ciclista Mar Hernández Plana que s’ha servit des ciclisme per superar un doble càncer de mama i a qui tots es participants van dedicar una llarga ovació. A destacar també es 70 corredors de nacionalitat britànica que van desplaçar-se expressament per participar en aquesta nova edició així com també es nombrosos corredors mallorquins, bascos i catalans. Des de sa organització de la prova, s’Associació Cicloturista de Menorca i es director de carrera, Arturo Sintes es sentien plenament satisfets d’aquesta alta participació com també de sa nombrosa quota femenina, mai assolida fins ara. 

En es capítol purament esportiu, destacar es paper des jove ciutadellenc, Jaume Bosch de tant sols 17 anys que ha estat es millor escalador masculí des cap de setmana després d’arribar primer tant a s’ascens de s’Enclusa es dissabte com avui diumenge al Toro. Així mateix sa victòria en dones de Mavi Garcia qui va cedir es seu trofeu a sa segona classificada,
Catalina Barceló Pujol per considerar que es premi havia de correspondre a algú no professional. Per es que fa a s’innovador premi d’escaladors per parelles mixtes, precisament es triomf va ser també per es tàndem format per Mavi Garcia i Angel González.

Informa: David Baret/Premsa VC

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *