Caratula Pase despero
Compartir

Cabecera Pase desperoEls Polonesos, uns angelets!

La UEFA va sancionar al Legia pel continuat comportament salvatge dels seus aficionats ultres i per tant el Madrid, va jugar a Varsovia  a porta tancada.

Per ser elevats a la consideració de societat civilitzada els països han d’acomplir amb uns mínims. Un d’ells es garantir la seguretat personal dels seus ciutadans.

Consideraríem, amable lectora/or, com il·lustrat o avançat un país que tolera l’existència entorn del futbol de grups violents i que no tan sols no garanteix la seguretat dels seus habitants, sinó que a demés, permet que un Club financí i organitzi el viatge per animar a l’equip, a un grup  de caps rapats, racistes, fas cistes i homòfobs, que practiquen l’agressivitat i brutalitat agredint a qualsevol que es trobi en el seu camí i posant en perill la integritat física dels ciutadans del país que visiten?

 El Legia de Varsovia va estar lligat molts anys a les Forces Armades i en relació amb el poder. Els hooligans polonesos son dels més perillosos del Món, tenen per costum convertir els voltants de l’Estadi de l’Exèrcit –així s’anomena el seu camp-, en batalles campals i l’interior en un incendi de bengales.

Sobradament conegut l’historial d’aquets angelets, Madrid es fortificà amb un dispositiu de seguretat de 2.000 policies, per vigilar amb mirament l’arribada dels 4.000 aficionats polonesos.  El cost del dispositiu està al voltant dels 600.000€s i Polònia com a país emissor de la manada de cafres hauria de pagar la factura!

A pesar dels controls els ultres van provocar diversos incidents, desordres públics, danys, robatoris, resistència i enfrontaments amb la policia, amb un balanç de 12 ferits i 13 detinguts.

Es difícil d’entendre com la policia polonesa deixa sortir a l’exterior a persones que practiquen el salvatgisme. Tot plegat dona una imatge de país endarrerit i ineficient en la vigilància dels  incívics i probables delinqüents.

I és curiós,han de jugar a porta tancada, es a dir, que la UEFA no els deixa entrar al seu propi estadi, però poden anar a fer mal a tots els d’Europa, quan ni haurien de viatjar, ni participar en una competició que desprestigien.

Els diaris esportius de la capital han qualificat de mequetrefes, salvajes y barbaros als aficionats polonesos. Haurien de recordar que a redossa de presidents populistes el Frente Atletico va arribar a tenir 3000 afiliats i que fa només dos anys, van assassinar i llençar al riu a un aficionat rival. Van ser els propis clubs els que van mantenir una llarga relació d’amor amb els radicals.

Fora bo estar alerta i escoltar els consells de les diferents policies i  desactivar qualsevol intent en forma de grada d’animació, i més ara que sembla que tots estan d’acord, Clubs, Federació, la LFP i les autoritats, per extingir l’antiga relació entre violència i futbol.

El pròxim pas seria acabar amb l’excessiva hostilitat i agressions verbals encara presents als estadis. Això, si volem arribar a ser un país il·lustrat, culte o senzillament educat.

 

                                     Ferran Andreu. Entrenador

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *