risofonfu
Compartir

TIR LLIURE

RISOBÀSQUET: ES SOMRIURE COM A FILOSOFIA. RIURE ÉS VIURE

per Xus Rotger

 risofonfu

El bàsquet m’ha permès al llarg de tots aquests anys conèixer moltes persones, en la meva etapa com a jugador, com entrenador, com delegat i més recentment com directiu. És l’herència que ens queda després de fer una passa enrere.

Una d’aquestes persones que he conegut al llarg d’aquests anys és l’entrenador català Antoni Fontcuberta, que a la seva pàgina té aquesta presentació: Instructor/Màster en Risoteràpia, Facilitador del ioga del riure, Risobàsquet, Risohandbol, Risofútbol, Risotaekwondo. Riure és viure.

Ell va aterrar a la nostra illa de la mà d’en Joan Martínez Escala, per fer unes sessions de Risobàsquet als equips del club. Va ser un autèntic descobriment per jo.

Es Risobàsquet era totalment desconegut a la nostra illa i a Sant Lluís el va mostrar per primera vegada a finals de Febrer del 2015 i va repetir el 2016. La seva teràpia…el somriure, la millor manera d’afrontar els problemes.

Ha duit el Risobasquet a molts equips de bàsquet, Martorell, Sant Feliuenc, Horta, Tau Castelló de LEB Or, inclús a pedreres com les del Barça, de les que es va fer ressò la Televisió Pública Catalana. Però es que la seva teràpia no és exclusiva del bàsquet, l’aplica a tots els nivells, i amb tots tipus de grups.

Sense dubte molt recomanable per tothom, és una filosofia de vida, i es que en els moments dolents un somriure és la millor teràpia. Ara que el Made in Menorca es troba en lo més alt, em venen a sa ment moments durs de passades temporades, en les que en Toni va portar el riure a un equip que estèia en hores baixes, que estèia trist. I com molt be diu el meu amic Toni, Riure és Viure, i segur que vindran moments durs durant la temporada en els que haurem de posar un somriure per superar-los i seguir endevant, només així els superarem.

Podeu visitar la seva pàgina de Facebook “Risofonku“, a vont trobareu tota la seva activitat.

Molt content d’haver tingut el plaer de conèixer a una gran persona, Antoni Fontcuberta.

Risoabraçada a tothom!!!

Risoabraçada amic Toni!

Foto: CCE Sant Lluís

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *