Caratula Pase despero
Compartir

Cabecera Pase desperoSanti Cabiró, cinc finals el contemplen

Futbolistes i entrenador ja eren al mig del terreny de joc a punt de començar l’escalfament. Hem sembla que el veig, travessant la porta del camp i anant de pressa en direcció als vestidors, mentre frisant es treia l’americana i desbotonava la camisa… .Per motius laborals feia un poc tard, però no es perdria l’entrenament, es clar que no! Açò era sagrat!

En un altre ocasió jugàvem un amistós de pre-temporada a Los Pinos, ell tenia feina a Cala’n Porter i tot just podia jugar mitja part. “Si quieres vengo, juego un rato y me voy a trabajar…”. Aquest era en Santi Cabiró, un apassionat del futbol, que no fallava a cap entrenament i volia jugar tots els partits.

He de precisar, que vaig tenir la satisfacció de tenir en la plantilla al Santi amant del futbol per damunt de totes les coses i també vaig conèixer al Santi calorós, un poc exaltat, que no li agradava gens ni mica quan ordenaves la seva substitució i havia de deixar el lloc a un company suplent.

No és un estilista, ni molt tècnic, tampoc una figura, però al camp ho dona tot per guanyar i sua la samarreta. Es un futbolista ofensiu, que necessita estar en contacte amb el baló, gesticula, crida la atenció dels companys perquè li passin la pilota i mira de crear opcions d’atac dirigint-se cap a la porteria contrària.

Diuen els que en saben, que un Jugador és una persona que té afició i que juga al futbol per gust, perquè li agrada, sense gaire lligams i obligacions.

Un futbolista és colca cosa més que una diversió. Aquest a més, està dispost a esforçar-se per millorar i guanyar en entrenaments i partits, té sentiment de pertinença i és sent compromès amb el seu equip. Els que només “juguen a futbol” com a passatemps ho fan sense esperit de sacrifici i quan venen mal donades, amb facilitat es cansen i ho deixen.

No és el cas d’en Santi, que en la seva extensa trajectòria ha format part de les plantilles del CD Menorca, U.D. Mahón, Sporting Mahones, At. Villacarlos i C.E. Alaior.

No sempre ha estat titular indiscutible, ni inclòs en les alineacions inicials dels equips, però ell ha continuat i empès per la seva passió pel futbol, ha arribat a disputar cinc finals de Copa Regional, formant amb els tres Clubs de Maó i guanyant-la amb Menorca i Sporting.

Persistència, continuïtat en l’esforç, perseverar en l’intent de repetir una final més i ser campió, és el que haurà de tenir el seu Club, fins que arribarà un dia que la guanyi. Aquesta és la lliçó de jugadors com en Santi Cabiró un futbolista constant, un bon futbolista.

                                        Ferran Andreu. Entrenador

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *