Presentació VOLTA CICLOTURSITA INTERNACIONAL A MENORCA 21
Compartir

Homenatge as grups cicloturistes de Balears a sa commemoració des vint anys de sa Volta

Sa cita decana de Balears dedicada a ses dues rodes per carretera, des 29 as 31 d’octubre

Participaran com a convidats es ciclistes professionals Albert Torres, Mavi Garcia i Toni Colom així como sa periodista Ainara Hernando

Cartell VOLTA CICLOTURSITA INTERNACIONAL A MENORCA 21Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la 20ena edició de la Volta Cicloturista Internacional a Menorca, la cita decana de Balears dedicada a les dues rodes per carretera. Del 29 a el 31 d’octubre està previst que els cicloturistes tornin a recórrer el paisatge menorquí amb més ganes que mai ja que l’any passat va haver de cancel•lar-se la prova per la pandèmia. Es compleixen dues dècades d’un esdeveniment sempre especial per a tots els seus participants i que espera poder-se dur a terme amb totes les precaucions que siguin necessàries, però sense renunciar a l’amistat i companyonia que edició rere edició, envolta la Volta. En aquesta ocasió serà l’últim cap de setmana d’octubre quan els 350 corredors que l’organització espera poder aconseguir prenguin la sortida, molts dels quals en aquesta ocasió no podran venir des del Regne Unit com en edicions anteriors a causa de les restriccions imposades per el Govern britànic. No obstant això si que s’espera corredors de França, Mallorca, Barcelona, València o el País Basc. El seu director i alma mater, Arturo Sintes així ho confirmava durant la presentació que ha tingut lloc avui al Consell Insular de Menorca al costat de la presidenta de la institució insular i de la Fundació Foment de Turisme, Susana Mora, el President de l’Associació Cicloturista de Menorca i organitzador de l’esdeveniment, Víctor Rodríguez i el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Maó, Carlos Montes. 

Una història de 20 anys de cicloturisme  

Va ser a l’octubre de l’any 2001 quan Arturo Sintes posava en marxa per primera vegada una marxa cicloturista que pretenia recórrer Menorca durant tres dies, seguint l’exemple d’altres cites similars a les que el mateix Sintes havia participat. “Em vaig inspirar en la qual se celebrava a Catalunya o Canàries, i de seguida vaig pensar que podria tenir èxit perquè el paisatge de la nostra Illa és de gran bellesa” explica. La seva afició al ciclisme des de petit, la seva vinculació des del terreny amateur a les dues rodes a través de diversos organismes, el va fer posar en marxa aquell esdeveniment. “El que tenia clar era que havia d’aspirar a ser internacional pel passat britànic de Menorca i perquè el ciclisme no coneix fronteres” afegeix. Un altre dels aspectes que va contribuir a fer-la atractiva va ser la participació cada any d’algun convidat especial fruit de l’amistat que Arturo Sintes ha recollit al llarg de la seva vida al costat del món del ciclisme professional. D’aquesta manera, figures com Perico Delgado, Marino Lejarreta, Miguel Induráin, o Oscar Freire, que va acudir en 2019, han participat en les seves edicions.

Celebració dels 20 anys com associació

El cicloturisme és una modalitat ciclista allunyada de la competició i el seu rerefons es basa en saber combinar la passió per l’esport de les dues rodes, amb la pràctica de l’amistat i la companyonia en un descobriment del paisatge. En aquest sentit, Menorca compta amb una única associació formada per 89 socis que va ser fundada el març de 2001 per Arturo Sintes i que aquest 2021 celebra dues dècades de trajectòria. Durant l’any duen a terme de forma regular diferents activitats per fomentar rutes ciclistes per carretera que recorren l’illa com ara les challenges, que són sortides setmanals de dissabte o diumenge en què es proposa sempre un repte a aconseguir i on la mitjana recorreguda arriba als 100 quilòmetres. L’entitat també intenta promoure xerrades o excursions fora de Menorca per descobrir altres llocs d’interès per al cicloturisme com ara les Balears o els Pirineus. L’associació, actualment presidida pel fisioterapeuta càntabre Víctor Rodríguez, ha estat la responsable al llarg de tot aquest temps d’organitzar proves mítiques a Menorca per al ciclisme de carretera com són la mítica Ruta dels Fars o la pròpia Volta Cicloturista Internacional a Menorca.

Homenatge als grups cicloturistes de Balears 

El vintè aniversari de la Volta Cicloturista Internacional a Menorca aprofitarà per retre homenatge no a un corredor en concret sinó a tots els grups cicloturistes de Balears que setmana rere setmana, donen curs a la seva afició i que mantenen viu l’esperit del cicloturisme. “Aquests grups són el millor exemple del que representa el cicloturisme, la pràctica amable i no competitiva de el ciclisme i l’amistat que s’acompanya d’un descobriment del territori” explica Arturo Sintes. No obstant això, com no podia ser d’altra manera, també acompanyaran el pilot el ciutadellenc Albert Torres de l’Equip Movistar, que fa poc corria en les Olimpíades de Tòquio i que després de la lesió que va tenir ahir a Bolonya, s’espera pugui estar a punt per Menorca. També hi serà la mallorquina Mavi Garcia, de l’Equip Alé BTC Lubljana i també olímpica, l’exciclista professional de Bunyola, Toni Colom i la periodista esportiva Ainara Hernando en la que serà la seva 3era participació a la Volta Cicloturista. 

Recorregut

La vintena edició tindrà un recorregut de 164 quilòmetres a través dels municipis de Maó, Alaior, Ferreries, Es Migjorn i Es Mercadal, arribant a espais com S’Enclusa, el Camí d’en Kane o la Muntanya Toro on els participants posaran a prova la seva capacitat de resistència. La Volta començarà el divendres amb la tradicional sortida de benvinguda que enguany arribarà fins a la Cova d’en Xoroi on a més de gaudir de l’espectacular enclavament, els corredors podran gaudir de la música de Menorca a càrrec de Joana Pons i la seva guitarra. Com ja és tradició, la sortida i arribada dels dos dies de ruta oficial seran des de la Plaça Constitució de Maó on es viu l’ambient habitual de les grans ocasions de ciclisme. A més, el dissabte a la tarda, tindrà lloc un acte obert a el públic amb un col•loqui sobre ciclisme i cicloturisme.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *