Sa FFIB aposta per sa formació i sa prevenció de sa covid-19 as camps de futbol

FFIB
Compartir

Sa Federació de Futbol de ses Illes ja té s’aprovació per part de sa Conselleria de Salut des protocol sanitari i higiènic per tal d’iniciar sa temporada 2020/21 lo més aviat possible.

Un protocol elaborat conjuntament amb sa Direcció General d’Esports i que ara ja ha rebut s’autorització de sa Salut. Ara, sa FFIB enviarà aquest protocol as clubs, si bé, com es va explicar dijous passat a sa Assemblea General, seran es clubs es encarregats d’aplicar aquestes normes generals, en base a ses seves particularitats a nivell d’instal·lacions, recursos, característiques, etc. És a dir, cada club haurà d’adaptar es protocol genèric a ses seves condicions. A més, sa FFIB ha demanat a cada club que nomeni un ‘coordinador del protocol’, per tal de tenir identificada una persona responsable de cada club perquè s’apliqui es protocol as entrenaments i competicions de cada instal·lació esportiva.

Es protocol, a més, contempla tot tipus d’escenaris en cas que hi hagi un contagi, diversos o s’hagi de suspendre sa competició durant sa temporada.

Formació

Però per tal de donar eines as clubs en sa formació i prevenció des virus, sa FFIB ha fet avui dematí una passa més. Per açò, sa FFIB ha firmat un conveni de col·laboració amb sa consultora Biolinea Internacional. El president Miquel Bestard ha mantingut avui una reunió amb es seu responsable, es Dr. Sebastià Crespí, per tal de definir una col·laboració que estarà basada en tres eixos:

  • S’elaboració i supervisió de protocols preventius per as clubs.
  • Sa formació a través de cursos de prevenció i control de sa covid-19 per as coordinadors des protocol de cada club i altres responsables
  • Sa neteja, desinfecció d’instal·lacions, tant amb mesures preventives com correctores en cas de qualque positiu as clubs de ses illes.

S’objectiu és organitzar tallers formatius en grups reduïts tant presencials com telemàtics, amb tots es coordinadors des clubs que es vulguis apuntar.

Una veu autoritzada

Es Dr. Crespí és biòleg, doctor en Farmàcia. Es científic mallorquí, membre de sa Reial Acadèmia de Medicina de ses Illes Balears, és una de ses veus autoritzades a ses illes Balears per valorar s’incidència de sa pandèmia. És assessor de s’Organització Mundial des Turisme (OMT) a sa crisi sanitària des grip A, i ara de s’Organització Mundial de sa Salut per a sa pandèmia de la COVID-19 en relació as turisme.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*