Es Triatló “Platja Gran” ensata ses competicions a l’aire lliure

Cartell Triatlo Platja Gran
Compartir

“Sa nova normalitat permet que es puguin fer proves esportives seguint un estricta protocol de seguretat”

Aquest diumenge es celebrarà a Ciutadella la XI Edició del Triatló “Platja Gran” organitzat per es Club Penya Esportiva Son Marçal i produïda per Elitechip. Aquest esdeveniment s’organitzarà seguint totes ses mesures de seguretat per tal de complir es requeriments de distanciament social i higiene que venen estipulats en sa normativa actual. Així es podrà gaudir novament de proves esportives a Menorca, però adaptades a aquest nou temps.

Sa prova es celebrarà en es circuit habitual de sa zona de sa Platja Gran i passeig marítim (amb sa part de ciclisme a sa urbanització de Son Oleo i Son Blanc de Ciutadella) i està prevista per un màxim de 100 participants. Es mantenen es circuits de sempre, però canvien, substancialment, es procediments i es protocols per as atletes. D’aquesta manera, es dona compliment as Punt VII de s’Annex del Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a sa crisis sanitària ocasionada per sa Covid-19, aprovada es 19 de Juny de 2020. S’aplicaran mesures correctores per evitar aglomeracions de persones a un mateix lloc, control d’higiene, i, sobretot, amb es sistema de sortides amb Roling Start (sistema de sortides de 4 participants cada 10 segons), apart d’altres mesures com ses que figuren as
document adjunt.

Entre ses mesures més importants i destacades, a més de ses sortides de forma escalonada, també s’ha previst separar es horaris en sa recollida de dorsals i en ses entrades a Boxes per deixar ses bicicletes (per exemple, de xx:xx hores números parells i de xx:xx hores números senars); ús de mascareta obligatòria fins es moment de començar sa competició, i reemprendre s’ús un cop haver passat sa meta, on s’organització facilitarà una nova mascareta as participants. També es contractarà seguretat privada per as control des públic per ajudar a fer complir ses mesures de seguretat vigents a sa via pública. I, sobretot, canviar es format des avituallaments finals per evitar aglomeracions innecessàries. Es caixos des podi estaran separats i es reduirà, as màxim, es nombre de persones en es podis. (En es document adjunt podeu llegir totes ses mesures proposades).

Aquest trialtó serà es tercer que es celebra a ses Illes Balears, deixant de banda dos Acuatlons. Malgrat ses circumstàncies, es triatletes han continuat entrenant i açò permetrà assolir un bon nivell per es que fa a sa part esportiva. Amb moltes ganes de tornar gaudir de s’esport de competició, tindrem atletes de sa talla de Álex Sanchez Palomero del ViWO hotels TEAM, campió del mon de triatló Paralímpic, o atletes de sa talla de Pere Llado, Ivan Muñoz, també del ViWO hotels TEAM, o Carlos Lopez Diaz del Anb Triatlón Team o es locals Albert Sabater des C.E. Triatló Picornell o Miquel Torres C.E. Island Sport – Triton, campió de s’edició de 2019. En sa categoria femenina, tot i que encara no estan tancades ses inscripcions, comptarem amb na Dolores Fernandez des Club Triatló Global Training, entre altres atletes de Menorca com Isa Silvela des mateix club o Gemma Marques des Triatló Prosan.

Aquesta primera prova esportiva a Menorca després des confinament suposarà s’obertura d’una nova normalitat, on igual que totes ses altres activitats que s’estan desenvolupant actualment, s’esport de competició també s’ha adaptat as nous temps.

Tots… organitzadors, atletes i, en definitiva, sa societat actual som molt conscients que en aquests moments no podem veure, ni oferir proves esportives on sa relació humana, sa bulla, o s’ambient festiu predomini predomini per damunt de sa part esportiva. Ara toca fer proves esportives adaptades a ses mesures de distanciament social i higiene, d’acord amb ses directius que marquen ses autoritats competents. Ja hi serem a temps de fer proves com ses que fèiem abans des confinament.

Hem de fer notar que a Menorca és sa primera prova esportiva que es celebrarà després des confinament. Tot i així, Elitechip, productora d’aquests esdeveniment, ja porta diferents proves esportives fetes a Mallorca i a Eivissa, en ses quals s’han desenvolupat ses mateixes mesures de seguretat i han esdevingut un notable èxit de consciència Social davant aquesta situació actual.

NORMES COVID-19 OBLIGATORIES – DESCARREGA L’ARXIU AQUI

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*